fredag den 2. oktober 2020

Ud med kællingen!

 

 

Det viser sig, at der desværre er en stigning i mænds mord på hustru og børn i USA. Mange bliver mordere, fordi de har fundet en anden og yngre, som de så ønsker at starte forfra med. Et virkelig grelt eksempel er Chris Watts, hvis kone, Shanann Watts, ikke længere gav ham det modspil, han ønskede. Det gjorde den angiveligt sex-hungrende elskerinde til gengæld, men hende havde han bildt ind, at konen var rejst, så der var grønt lys for deres forhold. Sagen var bare den, at konen aldeles ikke var rejst, for hun fornemmede, at der var ugler i mosen og kæmpede for sit ægteskab. Det afgørende punkt kom, da hun fortalte ham, at hun var gravid med deres tredie barn, og at det denne gang ville blive en dreng. Dermed blev det hele åbenbart så konkret for ham, at han besluttede sig for at skille sig af med familien én gang for alle og i stedet satse på sin sexede elskerinde.

Han dræbte konen og de to små døtre på en totalt ækel og ufølsom måde, idet han transporterede børnene i bilen med deres døde mor liggende på gulvet. De har siddet på bagsædet med benene dinglende over hendes lig og har kunnet fornemme, at situationen ikke var normal. Da han havde dræbt den ene af pigerne, spurgte den anden, om han også ville "gøre sådan med hende", - hvilket så var lige præcis, hvad han gjorde. Konen blev begravet i ørkenen og børnenes lig blev smidt i en oljetank.

Chris Watts nægtede først, men blev så afsløret og fik tre livstidsdomme. I virkeligheden burde han også have fået en livstidsdom for den ufødte søn, men det gjorde han så ikke.

Der er ingen tvivl om, at dette er en utrolig tragisk sag, men den er også interessant, fordi den kan ses som en repræsentant for den mord-bølge, der raserer amerikanske ægteskaber for tiden. Der er flere mænd end kvinder, der bliver myrdet, men det gælder mord begået af andre mænd, og de fleste er ikke partner-mord. Hvad kvinder angår, så bliver omkring tre kvinder myrdet af deres partnere hver eneste dag, og det er simpelthen helt forfærdeligt. Man kan spekulere på, hvad grunden er, og de fleste taler om "ændrede kønsmønstre": mange mænd kan tilsyneladende ikke klare de forandringer, der er i samfundet, og som også indvirker på deres privatliv.

 

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/mind-games/201909/the-number-women-murdered-partner-is-rising 

https://canoe.com/news/national/what-are-you-doing-with-mommy-colorado-dad-details-murders-of-wife-daughters 

https://globalnews.ca/news/6536184/gender-based-violence-men-women/ 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar