tirsdag den 13. oktober 2020

Vilde former for kreativitet


Det påstås, at dette fint udskårne græskar fik kunstneren banlyst fra kirkens Halloween-konkurrence. Noget, jeg såmænd ikke betvivler, da vi i dette tilfælde befinder os i det puritanske Amerika, hvor numser angiveligt kun accepteres i tildækket form.  

Her går vi fra "numse-græskar" til "poop-kage" (: kage med bæh), hvilket ret beset er eoptrapning af motivet, men det er acceptabelt, for her er der ingen nøgenhed. Nok kan man vise sex og sexethed, men kun i romantisk form. 

Sex kan dog også antydes som en spøg, men der er afgjort visse grænser, der ikke må overskrides.

Hvad det ulækre angår, så er der vist ingen grænser, og ingen forargelse, hvis det er det, man vælger som motiv for sin kage.

Poop-motivet ses som morsomt og i hvert fald dekorativt. Her udstyres poopet tilmed med spyfluer, hvilket vel skal tjene til at gøre det "autentisk". 

Og hvad har vi så hér? Jo, en "lig-kage", der beviser, at folk som f.eks. Ed Gein ikke har levet forgæves. Også lig i hel figur anses for passende som kage-motiv.


Her er det Lenin, det er gået ud over, men der er også kage-motiver med bare én enkelt legemsdel

En kage med bortløbne øjenæbler, jamen er det dog ikke flot?! (Jeg vil dog give et point for kreativitet, for det motiv har jeg dog aldrig set før - og kan også undvære på kaffebordet).

Svulmende former, men tildækkede, så det går nok, selv om fødselsdagsbarnet kun er 16 år. Sex og legemspragt er imidlertid ofte brugt som motiv, men hvor der nok før kun var noget, der signalerer romantik og forlovelse/ægteskab, så er der også et populært nyt design: skilsmissekager!

Denne type kage siges at være blevet meget populær, og der lægges ikke fingre imellem, for motivet er ofte blodig og temmelig barskt.

Hvor jeg ser græskar-numsen som (til en vis grad) morsom, så forarger den altså i amerikanske kirkekredse. Poop-kagerne kan de godt beholde "over there", for selv om poop'et er lavet af chokolade, så finder jeg motivet infantilt og ulækkert. Hvad skilsmisse-kagerne angår, så kan de vel være et udtryk for "bagvendt glæde", men jeg er ikke så vild med det meget voldelige perspektiv. Sjovt nok findes dette også i nogle bryllups-kager, men ikke i en morderisk form.

Dette motiv må kaldes et "gom-rov", hvor bruden bortfører gommen og slæber af med ham. Morsomt? Tjah .... Hvorom alting er, så har kage-branchen fået en renæssance med alle disse nye motiver. Det gælder åbenbart også græskarrene for Halloween, og nogle af motiverne er faktisk flotte.

Kreativiteten blomstrer, og det er jo dejligt. Hvad valget af motiver siger om os er desuden meget interessant, og man kan tolke og tolke, men næppe blive enige ....






Ingen kommentarer:

Send en kommentar