tirsdag den 12. januar 2021

Flugtkonge og massemorder med fem ofre

Det tog næsten en måned, før man mistænkte, at der var noget galt i List-familien, selv om alle på nær faderen lå myrdet. Noget, der gav morderen, nemlig familiefaderen, John List (1925-2008), et forspring, der ikke bare gjorde det muligt for ham at flygte, men også holde sig skjult i 18 år, selv om han havde myrdet sin mor og kone samt deres tre børn den 9. november 1971. Efter sin flugt fik han øgenavnet “The Boogeyman of Westfield”, som han var kendt under lige siden mordene.

Det var tydeligt, at forbrydelsen var planlagt og tilrettelagt på en meget bevidst måde. Dette var ikke et affekt-mordorgie, men snarere en opgave, der blev udført med stor omhu for detaljer, tidspunkter, etc.. Efter mordene antog John List en ny identitet og fik sig et helt nyt liv med en ny kone. Han fik et job som bogholder, hvilket synes at passe godt til hans specielle personlighed.

Efter 18 år som en god samfundborger under påtaget navn blev han imidlertid genkendt af en, der så TV-programmet "America's Most Wanted", og derfra gik det slag i slag med tilfangetagelse, dom og fængsel på livstid. Da han blev spurgt om grunden til, at han havde udryddet hele sin familie, svarede han, at det skyldtes økonomiske problemer samt hans opfattelse af, at de ikke var religiøse nok. Når de blev dræbt, ville de efter hans opfattelse komme direkte i himlen, hvor han så efter sin død ville blive genforenet med dem. Altså noget forskruet vrøvl, der aldrig har kunnet give et menneske moralsk ret til at dræbe andre. Når han selv følte, at han havde denne ret, må det betyde, at han har haft de samme ejerfornemmelser til sin familie, der trist nok synes at være knyttet til mange mandlige morderes selv-opfattelse.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar