tirsdag den 19. januar 2021

Maine Borgiaen Mary Cowan

En statelig dame, der ikke umiddelbart ligner det, hendes tilnavn Maine Borgian udtrykte, og som hun var, nemlig en serie-morder: Mary A. Cowan (1863-1898). Masser af mænd har gjort meget værre ting, men det kan ikke nægtes, at Mary tog livet af mindst syv mennesker, hvoraf to var hendes ægtemænd. Faktisk havde hun allerede udset sig et nyt offer, da hun blev afsløret, nemlig hendes tredie mand, men han slap med livet i behold, medens hun blev sendt til Maine State Prison, hvor hun døde nogle år efter, angiveligt af naturlige årsager. 

Mary og hendes første mand, Willis Bean, havde store planer. Han ville skifte job fra landmand til læge, hvilket var en ide, der tiltalte hans kone, der drømte om en højere social standard. Sagen var bare den, at de manglede penge, bl.a. fordi de havde tre mindreårige døtre. Da den yngste datter blev fundet død, reagerede hendes mor på en mærkelig, følelseskold måde, der tiltrak sig opmærksomhed. Sørgede hun ikke? Næh, sådan virkede det ikke, og det fik folk til at undre sig. Hvordan gik det til, at ikke bare den lille pige døde af en mystisk mavesygdom, men også hendes to søstre? Det forbavsede folk, men efterforsket blev det nu ikke ....


Willis var fast besluttet på at blive læge, så han tilmeldte sig et meget, meget tvivlsomt institut, der solgte diplomer for $25. Altså ren og skær svindel, som han muligvis var for uvidende til at gennemskue. (Til min STORE undren kan man faktisk stadig købe sådanne eller lignende diplomer i USA: https://www.getfastdiploma.com/University-of-Winchester-fake-degree.html) Denne "storslåede" plan gik imidlertid i vasken, da systemet pludselig blev erklæret for svindel. Noget, der dog ikke afskrækkede Willis og hans ærgerrige kone, for de rejste til en anden stat, hvor det endnu ikke var ulovligt at købe sig til en eksamen. Kort tid efter at de var tage afsted, fik Willis forældre imidlertid den sørgelige besked, at deres søn var død af den samme besynderlige mave-sygdom som hans og Marys tre små piger havde haft. 

Som nyslået enke slog Mary sig ned på sine svigerforældres gård, og efter forskellige former for fiddelihut solgte hun en gård, som Willis havde købt lige inden deres afrejse, men som retteligen tilhørte hans forældre. "Rig som en trold" med $2,000 på lommen giftede hun sig igen, denne gang med en arbejder , der dog hurtigt døde på præcis samme måde som hendes første mand samt tre døtre. Fidusen ved dette dødsfald var formentlig, at han havde en livsforsikring, der kunne fore hendes lommer med flere penge. Dér forregnede hun sig dog, for han havde ikke betalt til den, hvilket betød, at den ikke indbragte noget ved hans død.

Ganske få måneder efter hendes anden ægtemands død giftede hun sig igen, denne gang med en enkemand ved navn Elias Cowan, der havde en gård og en 8-årig søn. På mystisk vis brændte gården ned til grunden kort efter brylluppet. De gode og hæderlige naboer, der kom styrtende for at redde familien ud af ilden, fandt en masse af parrets ejendele pakket ind, parate til at blive båret væk fra de brændende bygninger, hvilket mildt sagt virkede underligt. Ikke nok med det, men Marys stedsøn blev minsandten også ramt af den samme mave-sygdom som to af hendes tidligere ægtemænd samt hendes døtre! Barnet døde, men denne gang faldt hammeren, for efter begravelsen blev han gravet op igen og obduceret. Hvad fandt man? Enorme mængder arsenik, hvilket nok ikke kom bag på dem, der havde fulgt Marys "karriere" gennem flere år. Hun truede alle, der ville mistænkeliggøre hende, med sagsanlæg, men anholdt blev hun og derpå dømt til livstid i fængsel. Noget, der dog ikke forhindrede hende i at give interviews, hvor hun stadig bedyrede sin uskyld samt sin tro på, at hun ville blive fri en dag. Det skete dog ikke, for hun døde i fængslet i forbindelse med en mystisk fødsel af et barn, der også døde, eller som var dødfødt.


https://www.findagrave.com/memorial/82040802/mary-bean-cowan

 

and Wikipedia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar