fredag den 29. januar 2021

Kammeratligt Peter-måleri


Forfatteren Scott Fitzgerald (1896-1940) er nok mest kendt for romanen "Den Store Gatsby" og sit stormfulde ægteskab med Zelda, som han elskede og lod sig inspirere af, selv om hun ofte var ved at drive ham til vanvid - og vidste, hvordan det skulle gøres.

En af måderne kan ses af hans kammeratlige "Peter-måleri" sammen med forfatterkollegaen og den notoriske hemand Ernest Hemingway, der har beskrevet episoden i sine posthumt udgivne memoirer "A Movable Feast" fra 1964. Efter et drukorgie på en eller anden bar, betroede Scott sig til den sikkert langt mere erfarne Ernest: Zelda sagde grimme ting om hans kønsorgan, og nu var han blevet usikker på, om dette vigtige organ var, som det skulle være!!!

                                                                     Ernest og Scott

Det viser en rørende tillid, der formentlig også hang sammen med alkoholindtagelsen og de to herrers påfølgende fuldskab, at Scott gik med sin kollega ud på herretoilettet og fremviste det, der bekymrede ham. Ernest viste sig som en loyal kammerat, for efter en nærmere besigtigelse sagde han god for organet og underkendte dermed Zelda og hendes tidligere dom. Det lader dog til, at de to herrer - som mange andre af deres køn - glemte én ting: det er ikke størrelsen, men gørelsen, det kommer an på ....

Øjemål er heller ikke rigtig nok, når nu det skal være, men havde de haft et såkaldt "Peter-meter", så ville det for dem have været et bevis  på, at alt var, som det skulle være. Disse Peter-målere findes i flere udgaver, og nogle af dem er meget detaljerede, hvilket tyder på, at dette intime måleri er noget, brugerne går virkelig meget op i.

En af de ting, Ernest rådede Scott til, var at besøge Louvre for at sammenligne de klassiske udgaver af organet på smukke, antikke statuer. Forslaget fremmaler et komisk billede af disse to mænd, der besøger en berømt kunstsamling for at tage bestik af klassiske organer, for at blive beroliget mht deres eget udstyr. Samtidig med at det unægteligt er latterligt, så er det også både sørgeligt og rørende, at de føler sig så presset til den slags for at få ro i sjælen.

Iøvrigt har kvinder deres egne "Peter-målere", nemlig i form af "Babso-metre", (eller hvad de nu hedder), men jeg har aldrig hørt om nogen, der har brugt dem. Formentlig tror kvinder mere på deres øjne, end mænd gør. Desuden er bryster statiske i den forstand, at de ikke behøver at skifte form for at fungere, medens det mandlige organ kan skuffe slemt ved kun at kunne, når det passer det ....

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar