fredag den 1. januar 2021

Symboler foroven og forneden


T. Rump-tilhængernes specielle, symbolske kasketter er velkendt, for man ser dem overalt på fotografier fra hans rallies. Nu har amerikanske mænd vist generelt set en forkærlighed for hoved-beklædninger, og bedømt ud fra billeder og TV-udsendelser lader det til, at de tilmed ofte bærer disse og andre typer huer indendørs, hvilket jo umiddelbart virker grotesk. Dog har det slået mig, at der er én ting ved huer af denne type, der kan virke tillokkende på visse mænd: skyggen gør, at andre mennesker ikke har et fuldt udsyn til deres ansigter. De kan, kort sagt, skjule øjne og ansigtsudtryk ved at bøje hovedet en smule forover! Altså en kropsbåren privatlivsforsikring. Lækkert for dem, der har sådan en indstilling til deres medmennesker, men samtidig ret afslørende for, hvordan de er ....

Før i tiden var hatte et tegn på kvinders dyd, idet de beholdt dem på, selv hos lægen, sådan at ingen skulle få indtryk af, at de var tilgængelige for herrerne. De var sat fast med hattenåle, der faktisk er glimrende våben i nærkamp, men som her først og fremmest tjente som den "lim", der fastcementerede damernes gode navn og rygte.

Bowlerhatte giver ikke meget privatliv, for nok er der en skygge, men den er ikke særlig bred. Til gengæld signalerer hatten, at der er tale om pæne herrer fra det bedre borgerskab. Noget, der dog bliver endnu tydeligere med tophatten. Ingen fra de "lavere klasser" går med sådan et monstrum, men mange af dem har formentlig en kasket eller hue.
 

Med min indstilling til det mandlige køn tror jeg dog, der er én bestemt hue, der signalerer de fleste aspekter ved "herrefolket". Ikke at de kun er det, den står for, men langt hen ad vejen så rammer den nu meget godt.


I virkeligheden er det vel også det, T. Rump-hatten symboliserer, og som man i hvert fald finder hos de såkaldte "Proud Boys". Det er dette mande-billede, de kæmper for at bevare, for det er det, der giver dem den bevægelsesfrihed, de forlanger opretholdt af en administration, der ledes af en selv-defineret "pussy-grabber".

Det er groft, men ih, hvor det signalerer maskulin "friskhed" og handlekraft - hvis man altså definerer disse begreber som gadedrengs-manerer ....


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar