søndag den 17. januar 2021

Lidt om en upåtalt Corona-bivirkning

 


Det skulle ikke undre mig, om fødevareproducenterne har spillet en rolle i denne evighedsmaskine af forbrug, for menneskers (og dyrs) umættelige trang til at fylde deres vomme må give en god indtægt. Mad er ikke bare nødvendigt for at opretholde livet, men det fungerer også som trøst og opmuntring i svære tider med kærestesorg og/eller andre former for modgang. I Coronaens tid kan lidt guf føles som en nødvendighed, hvilket unægtelig kan få utilsigtede, men logiske følger.

Dette gudinde-billede viser et fortidigt kvindeideal, der ikke ligefrem udstråler sundhed. Dengang var det sikkert fint at se sådan ud, men det er det ikke længere. Dels er det imod de moderne idealer for kvindelig skønhed, dels er det jo altså usundt at være så svær. Mon hun bevægede sig? Går hun tur? Tjah, fornemme folk blev jo ofte båret af slaver, så det gjorde hun næppe, hvilket selvfølgelig ikke har gjort situationen bedre.

En ting er, at nogen godt kan lide kraftige personer af det modsatte køn, noget andet at denne begejstring ikke gør det sundere for den med de fyldige former. Dybest set er det irrelevant, hvad andre mener, hvis man tænker på sit liv og helbred i stedet for at være en slave af en deres idealer.

En humoristisk tilgang til problemet skal ikke forskønne det, for det er og bliver mindre godt at være alt for overvægtig. Jeg holder ikke med den åleslanke Wallis Simpson, der sagde, at en pige aldrig kan blive for tynd, men jeg synes heller ikke det er godt, at disse nærmest fortløbende Corona-lockdowns lukker folk inde med en farlig trøst i form af sukker-varer eller alkohol. Det forekommer mig ikke usandsynligt, at mange vil ende med en depression eller få andre psykiske problemer, medens nogle sidder tilbage med en ny overvægt, der ikke lige er til at komme af med igen.

Sukker-hunger er noget møg, og det kan sikkert få nogle til at gå grassat i kage-orgier. Det er på alle måder meget uheldigt, for det kan jo også føre til alvorlige helbredsproblemer som f.eks. sukkersyge, kredsløbsforstyrrelser og andet.

Det er lettere sagt end gjort at lade guffet være, når sjælen kræver sit, og der ikke er andet at give den. Bare at stå imod uden alternative midler til glæde og fornøjelse er ikke let - og i nogle tilfælde slet ikke muligt ....


https://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-55698214

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar