torsdag den 21. januar 2021

"Ufarlige" våben

 

Hvad er den af, drømmer denne unge mand om kastration, lemlæstelse eller tidlig død? Selv om våbnet i dette tilfælde formentlig ikke er ladt, så tror jeg, at de allerfleste mænd vil have det meget dårligt med at få det så tæt på deres såkaldte "kronjuveler". Han er dog ikke ene om at spille hasard med liv, lemmer og potens, hvilket faktisk forbavser mig, for er der noget, mænd plejer at være meget ømme over, så er det deres nedre dele.

Andre kan tage det let med ens liv og førlighed, men ikke en selv - og slet ikke på denne måde. Våben er til for at blive brug imod andre, men ikke en selv eller dem, man holder af, og det gælder sådan set alle typer våben. Her tænker jeg også på de angiveligt mindre farlige våben som tåregas, peberspray eller gummikugler. De to førstnævnte slår næppe nogen ihjel, men kan skabe skrækkelige, men midlertidige følger, hvor man er sat helt ud af spillet. Hvad gummikuglerne angår, så kan de have en dødelig effekt, hvis ikke de bliver brugt på en ansvarlig måde.

Denne type præsenteres som ufarligt "legetøj", men hvad nu hvis de f.eks. rammer et øje eller slår en tand ud? Det vil næppe blive anset for acceptabelt, at det kan ske, hvilket det jo kan, også på en helt og aldeles utilsigtet måde.


Der er mange forskellige typer gummikugler til affyring i (som regel) specielle våben. Denne type ser efter min mening farlig ud, for materialet, den er lavet af virker som hård plastik, hvilket kan give alvorlige skader, når den rammer. Her må man så huske på, at kuglen affyres med en indbygget hastighed, der giver et mere eller mindre hårdt nedslag. At blive ramt af sådan en kan umuligt være godt for helbredet, om jeg så må sige ....


Gummikugler til skydevåben findes som sagt i mange forskellige former. De skal normalt affyres med en afstand på ca. 33-66 m og i hvert fald ikke fra et sted nærmere end 15 m. Kuglerne rammer med en hastighed på omkring 60-80 m i sekundet, medens et almindeligt projektil fra en 9 millimeter pistol affyres med 320-350 m i sekundet. Hvis man er uheldig og bliver ramt i hovedet, så kan man dø af det. Man kan også få kraniebrud og livsfarlige blødninger.

Dvs. at det er så som så, når det gælder det "ufarlige" ved dette våben. Som beskyttelses- eller forsvars-våben for politiet regner man med, at der kun bliver sigtet på benene, men hvad nu hvis den ophedede situation eskalerer, så sigtet ryger ad H. til??? Ja, så kan man altså ende med alle mulige farlige skader, der kan føre til ens død eller lemlæstelse. En træffer med en gummikugle kan sammenlignes med at blive ramt af en ishockey-puck, der som bekendt også kan forårsage store skader ....


https://www.dr.dk/nyheder/viden/taaregas-og-gummikugler-saadan-virker-det-amerikanske-politis-vaaben


https://www.netnatur.dk/gummikugler-skal-bruges-mod-naergaaende-ulv/


Ingen kommentarer:

Send en kommentar