mandag den 4. januar 2021

Og det var altså før Wallis Simpson .....

 

En skønhed? Ja, bestemt, men det blev ikke sunget ved Marguerite Marie Aliberts vugge, at hun også skulle ende rig og berømt samt med en kongelig titel, for hendes forældre var ikke højt på strå. Hun blev født den 9. december 1890, og i hendes tidlige ungdom levede hun vildt, farligt og umoralsk. Som 16-årig fødte hun en datter, Raymonde, og blev selv forvandlet fra en billig prostitueret til en af Paris' mest fashionable samt dyre kurtisaner. En af hendes allerfornemste kunder var den engelske kronprins, der senere blev kong Edward VIII i knapt et år, men som blev nødt til at abdicere, fordi han absolut ville giftes med den to gange fraskilte amerikaner, Wallis Simpson. 

Edward var aldeles forgabt i den spændende, franske kurtisane, der også er kendt under navnene Maggie Meller, Marguerite Laurent og Prinsesse Fahmy, og han var uforsigtig nok til at skrive mange hede breve til hende, som hun selvfølgelig gemte: en pige. der så at sige lever på kanten af det gode selskab, kan jo få brug for garantier og forsikringer, der kan redde hende ud af fremtidige problemer, - og det fik Marguerite Marie Alibert da også.

Nok fik Marguerite ikke sin engelske prins, men prinsesse blev hun, da den ægyptiske aristokrat Ali Kamel Fahmy Bey faldt for hende, og de blev gift. Som hans kone blev hun fremstillet som kongelig, hvilket jo var noget af et karriere-spring for en notorisk kurtisane fra fattige kår.

I 1923 skete der imidlertid noget, der fik Marguerite til at skyde sin mand, Ali Kamel Fahmy Bey, på Savoy Hotel i London, men minsandten om hun ikke blev frikendt. Den nyslåede ægyptiske prinsesse gav den hele armen med beskrivelser af sin eksotiske ægtemands abnorme lyster, der vist mere var fantasi end realiteter. Han blev fremstillet som en brutal og depraveret mand, der udsatte hende for gud-ved-hvad af perversioner. 

Dommeren sørgede for, at affæren med prins Edward ikke måtte nævnes, ligesom ingen måtte inddrage Marguerite Maries fortid som berømt kurtisane. Man mener, at en del af Edwards hede brev til hende blev brugt som et frikendelsesmiddel, men hun beholdt nu en god portion af dem. Efter frifindelsen forlangte hun at få overført Alis formue, men dér satte de ægyptiske myndigheder hælene i. Selv om hun altså ikke havde held med at rage sit myrdede offers midler til sig, så levede hun som en rig og feteret dame af det finere selskab resten af sit liv. De resterende breve fra Edward blev destrueret efter hendes død i 1971.

Når jeg ser på billeder af de tre hovedpersoner i dette drama, så er det tydeligt for mig, at det drejer sig om en kvinde, der er langt mere erfaren end sine to royale elskere. Især Edward ligner en stor dreng, og Marguerite Marie menes da også at være hans første elskerinde. Noget, der måske også gælder for Ali? Det skulle ikke undre mig ....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar