onsdag den 17. februar 2021

Da Lenin blev låst inde

 

                  Vladimir Lenin (1870-1924) forklædt som fabriksarbejder under sin flugt til Finland

Tøjet klæder ham, ja, gør ham nærmest nuttet  - på en lusket måde. At han kunne være barsk, er der ingen tvivl om, men den revolutionære, der forlod sit hjemland, Rusland, for at søge beskyttelse i udlandet, havde nu ikke gjort alt for slemme ting - endnu. 

En revolution er en revolution, og den kan kræve mange ofre som f.eks. landets fornemste familie, zaren, hans børn og kone. Man kan begræde deres skæbne, for de var jo på en måde ret "uskyldige forbrydere", da de ikke har haft nogen dybere forståelse af folkets lidelser. At de led, og at en revolution var påkrævet, er der dog ingen tvivl om, men derfra og til at sige, at zarens og hans families skæbne var velfortjent, er der dog et spring. 

Zarfamiliens grumme død gjorde dem i sidste ende til martyrer, og Nikolaj II, hans kone og fem børn dyrkes nu af mange som "hellige", hvilket er grotesk, da det var folket selv, der havde ønsket ham afsat i februar 1917. Den stigende utilfredshed med zarens styre kulminerede, da han opløste den folkevalgte forsamling, dumaen, og den 2. marts 1917 blev han nødt til at abdicere. Dermed var første led i Den Russiske Revolution gennemført.

Én ting er, hvad der skete i februar og marts 1917, noget andet hvad der foregik i oktober samme år. Dér gik det løs, blodet flød, og den hjemvendte Lenin endte som Sovjetstatens grundlægger og første regeringschef. Spørgsmålet er, hvem der finansierede og støttede denne revolution, og svaret forbløffer mig den dag i dag: tyskerne!!! Hvordan pokker kan det gå til, at tyskerne, der én gang for alle har markeret sig med fascisme af den allerværste slags, kan have støttet en marxistisk revolution, som de senere så som det værste af det værste??? Forklaringen er, at tyskerne ville frigøre tropper fra østfronten, sådan at de kunne sætte hårdt ind på vestfronten. Dette betød, at de måtte have et russisk styre, der søgte fred, og til det formål postede de store pengesummer i Den Russiske Revolution, nemlig omkting det, der i vore dage svarer til omkring $10,000,000. I mine ører lyder det sært, ja, nærmest naturstridigt, men den er god nok, det var, hvad der skete.

                                          Vladimir Lenin og hans kone, Nadezida Krupskaja

Tyskerne fragtede Lenin og hans følge gennem Zürich, Stockholm, etc. og til Sankt Petersborg i en plomberet togvogn. Det lyder voldsomt, og man ser det uvilkårligt som et overgreb på den revolutionære, russiske flygtning, men det var nu ham selv, der havde foreslået det. Han ville nemlig gerne give indtryk af, at han var farlig, hvilket han jo sådan set også var. Da han den 24. oktober 1917 forlod den lejlighed i Sankt Petersborg, hvor han havde opholdt sig efter sin tilbagekomst, var han forklædt som fabriksarbejder. Derfor blev han ikke genkendt, selv om han var efterlyst på en mistanke om at være tysk spion. At han ikke blev genkendt og arresteret betød i sidste ende, at Rusland forvandledes til det marxistiske diktatur, Sovjetunionen.


https://historienet.dk/krig/revolution/lenin-revolutionerede-rusland-med-tysk-stoette

 

https://historienet.dk/krig/revolution/lenin-saetter-alt-ind-paa-at-erobre-magten 

 

https://historienet.dk/krig/revolution/tjekaen-den-blodroede-terror 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar