søndag den 21. februar 2021

Ikke alle er, hvad de selv tror .....

Dette er en meget mærkelig sag, som jeg slet ikke troede kunne passe, men det gør den så alligevel. Højst besynderligt!


OK, here goes: en familie havde lige fået et barn, da manden af uransagelige årsager besluttede sig for at få en faderskabs-test. Mistænkte han, at konen havde været utro, og at han ikke var babyens biologiske far? Højst sandsynligt, og mærkeligt nok blev hans bekymring både bekræftet og gjort til skamme - samtidig. Testen viste nemlig, at han ganske rigtigt ikke var babyens far, men den lilles farbror. Barnet var altså hans brors.


Eftersom denne mand ikke havde nogen bror, var det en meget mærkelig besked at få. Det stod dog fast, at han ikke var barnets biologiske far, så han gennemførte derfor en DNA-test, og så blev det hele endnu mere underligt: babyen var født efter en in vitro-befrugtning, og der havde ikke været andre involveret end ham og hans kone. Forklaringen - da den endelig kom efter yderligere forsøg og undersøgelser - var, at han var det, man kalder en "kimære", dvs. en levende organisme, der består af flere andre organismer. Man kender mest kimærer fra mytologien, men de er nu også blevet opdaget i biologien. 


Denne specielle far havde som foster i sin mors livmor optaget sin tvillingbror i sig. Ingen anede, at der havde været endnu et foster, og at de kunne have udviklet sig til siamesiske tvillinger. Det viste sig, at denne mands sperm var 90% ham, men 10% hans ufødte brors. En svimlende tanke, for er det noget, der sker ofte, og kan det forklare visse ejendommelige psykiske tilstande samt ulogiske handlemåder???

Desuden - á propro DNA - så kan den form for nysgerrighed, der fik manden til at indlede en udredning, føre til opdagelsen af uønskede sandheder. 

Er det det værd, og hvad nu med manden med babyen, føler han sig som onkel eller far til det lille barn, der er afhængig af ham? Slægtsforskning er sjovt - indtil et vist punkt, for så forvandles det måske til noget skæbnetungt. Der er i hvert fald forskellige personer i fortiden, som jeg meget nødig ville finde ud af, at jeg i virkeligheden stammede fra .....


Kilder:

 

Human Chimera: How a Man's Unborn Twin Fathered His Child | Time

Human-Nonhuman Chimeras: Do We Really Want to Go There? | The Kimmela Center for Animal Advocacy, Inc.

 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar