torsdag den 4. februar 2021

Telegoni og den paranoide mand?

 

Denne fyr, der i den grad mishandler sin sagesløse næse, gør sig måske overvejelser om en af Aristoteles mere absurde overvejelser. Han er i hvert fald misfornøjet med det, han hører, selv om det i den grad falder i tråd med noget, han altid har mistænkt, var rigtigt: telegoni er ikke bare noget vås, men en dyb, dyb sandhed om kvinder med mange partnere ....

Ifølge disse vilde ideer - der altså skyldes Aristoteles - kan disse kvinders afkom arve udseende og personlighedstræk fra deres tidligere partnere. Dvs. at kvinder, der ikke holder sig tilbage fra at dyrke sex med mange mænd, kan få børn, der ikke ligner deres biologiske far, men en af disse tidligere elskere. Noget, barnets far selvfølgelig ikke er så begejstret for.

Én ting er helbredsrisikoen, noget andet muligheden for at få et barn med et fremmed udseende og personlighed. Rædslen for dette har redet mange mænd som en mare og er sikkert en af  grundene til den "jomfrutro og dobbeltmoral", der skal holde styr på kvinden i et mandssamfund.

Dybest set er telegoni baggrunden for en religiøs figur som f.eks. Jesus. Ligesom nogle af antikkens helte - bl.a. Theseus - har han også en "dobbelt-far", nemlig både en jordisk og en himmelsk. Fordi der er tale om en gammel, hæderkronet teori, slugte folk langt op i tiden disse vilde ideer om "dobbelt-faderskab". Alt det halløj med Maria, Josef og Helligånden kan være svært at sluge for nutidsmennesker, men for fortidens mennesker byggede det bare videre på nogle gamle, velkendte myter.


https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fgene.2017.00154/full 

 

https://www.single.dk/articles/hvor-mange-maa-man-have-haft-med-hjem-under-dynen 

 

https://www.information.dk/debat/2019/11/kvinden-seksuel-formel-1-bil-manden-gammel-knallert 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar