mandag den 22. februar 2021

"Love me"-manipulation

 

En ung mor med sin far - eller bedstefar??? - samt sit bedårende barn? Næh, et fremtidigt mordoffer ved navn Linda Marie Brown med sin lille datter og sin meget ældre og vildt manipulerende ægtemand, David Brown. Sidstnævnte er ingen skønhedsåbenbaring, og han er heller ikke sund og rask, men damer kan han få, hvilket nok til dels hænger sammen med hans gode indtægt som opfinder og computer-geni. Det er dog ikke den eneste forklaring på, at han har sådan et godt tag på kvinder, inklusiv sin datter, Cinnamon, fra et tidligere ægteskab. 

Den 14-årige datter flyttede ind hos ham og hans unge kone, Linda, der på dette tidspunkt må have været 23 år gammel. Da Linda mødte David, mente hendes mor, der selv var enlig mor til ti andre børn, at hun ville få et vidunderligt liv med den meget ældre David. Han havde ry for at elske purunge kvinder, som han nød at manipulere på en måde, det ikke ville have været muligt med de ældre og mere erfarne. At disse smukke, unge piger faldt for ham er lidt mystisk, for han lignede absolut ikke en filmhelt med sit kop-arrede ansigt og alt andet end atletiske krop. Set fra Davids synspunkt var det en god ide, at Lindas yngre søster, Patti, også flyttede ind hos dem, for inden længe havde han også fået hende i sine garn, og hans filosofi var jo yngre desto bedre. Hans kone, der jo altså var mor til en lille datter, var sikkert ved at hævde sin selvstændighed på en anden måde end dengang, han forførte hende, så Patti var et bedre bud på det, han ønskede: at få og bevare overtaget. Desuden var hun jo yngre og derfor mere attråværdig i hans øjne. 

Konstellationen til mord var lagt, og David gik i gang med at manipulere både Cinnamon og Patti. Han ønskede at komme af med konen, også fordi han havde indledt et forhold til hendes søster. Som led i sin plan bearbejdede han sin datter og svigerinde med påstande om, at Linda ønskede ham død, og at hun ville myrde ham. "Hvis de elskede ham"-manipuleringen gjorde, at de følte sig forpligtet til at frelse denne "skønne" mand og far fra hans onde kone, så disse purunge piger, der var afhængige af ham og hans kærlighed, gik med til at udføre det mord, han havde planlagt for at komme af med Linda. Fordi Cinnamon var yngst ville hendes straf blive lavest, hvilket var det argument, han præparerede hende med, og til sidst gik hun med til at dræbe sin stedmor for at frelse sin elskede fars liv. Selve mordet gik dog ikke helt, som ønsket, da Linda ikke døde af et enkelt skud, så Patti måtte træde til og affyre revolveren en gang til. Inden dette mord havde David fået sin datter til at gå med til endnu et led i sin snedige plan: hun skulle skrive et notat om, at hun - og hun alene - havde dræbt Linda. Derpå skulle hun tage nogle piller, som han skaffede hende, sådan at hun mistede bevidstheden, angiveligt fordi hun ønskede at begå selvmord på grund af samvittighedsnag.

                                                          Linda med sin og Davids datter

Én ting var sikker: Linda lå død i sengen, og en eller anden havde skudt hende. David var væk på en køretur, "fordi han led af søvnløshed", men Patti var i huset, og hun påstod også, at det var Cinnamon, der havde begået mordet. Samtidig hævdede hun og David, der kom hjem lige som politiet udspurgte hende, at Cinnamon var "tosset", hørte stemmer og i det hele taget var utilregnelig. Disse falske påstande samt den seddel, Cinnamon havde skrevet, betød, at hun blev arresteret og senere dømt for mord. Hvad de piller, hun havde fået af sin far, angik, så havde hun kastet de fleste op, men hun var dog meget omtumlet og har sikkert virket skyldig samt helt rundt på gulvet.

Efter 3,5 år i fængsel var Cinnamon imidlertid som forvandlet. Hun studerede, og havde fået en ny selvtillid og var ikke længere så afhængig af sin fars ros og kærlighed, hvilket betød, at hun nu formåede at tænke mere selvstændigt. Politiet havde hele tiden forsøgt at få hende til at fortælle mere om det, der var sket, men det ville hun ikke på grund af faderens "elsker du mig"-manipulation. Det blev dog anderledes, da hun hørte, at han ikke bare havde giftet sig med Patti, men også havde fået en datter med hende. Pludselig formåede hun at lægge to og to sammen og forstod, at hun - og Patti - var blevet manipuleret til at begå det mord, han ønskede udført. Resultatet var, at hun fortalte politiet det, de hele tiden havde mistænkt, nemlig at det var David, der havde fået hende til at skyde Linda, og at Patti havde hjulpet hende. De blev begge arresteret, og under den påfølgende retssag gik det også op for Cinnamon, at det ikke havde været hendes fars mening, at hun skulle overleve den dosis piller, han havde givet hende til det fingerede selvmord. Erkendelsen fik hende til at bryde sammen i gråd, hvilket nu ikke så ud til at røre ham det mindste, for David tænkte kun på sig selv. Noget, der også fik ham til at forsøge at hyre en lejemorder, der kunne myrde de betjente, der udforskede ham.

Både Patti og David blev dømt og sendt i fængsel. Førstnævnte afsonede sin straf og kom - ligesom Cinnamon - ud efter nogle år, men det gjorde David ikke. Han døde som 61-årig af såkaldt naturlige årsager i fængslet i 2014, medens både hans kone og datter blev løsladt som 21-25-årige og skabte sig et nyt liv. Begge lader til at have klaret sig godt, hvilket jo er helt fantastisk, for medens David præparerede dem, havde de absolut ingen selvtillid. Der er noget, man skal huske på, når man læser om en sag som denne: kærligheds-manipulation tager mange former. Den kan også optræde ved et mord, hvor morderen undskylder sig med, "at han/hun elsker sit offer så og så højt", og at "han/hun får ham/hende til at gøre dette imod sig". Andre kan hævde, at de elsker en person så højt, at "de ikke kan holde ud, at se dem med andre". Det uhyggelige er, at mange er til fals for den slags argumenter, sådan som det var tilfældet med Cinnamon og Patti. En kold og beregnende mand udnyttede dem ved at spille på deres følelser og forståelse af "deres pligt", hvis de ville have han skulle tro på deres kærlighed. Altså et virkelig kynisk og beregnende spil, der først ophørte, da Cinnamon forstod, at hun var blevet udnyttetaf den mand, hun satte så højt og så som sin livline.


https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1990-08-19-vw-3027-story.html



https://www.ctvnews.ca/entertainment/murderer-who-inspired-tv-miniseries-dies-in-california-prison-1.1741869

 

https://tvcrimesky.com/2019/07/19/linda-bailey-brown-cinnamon-brown-where-is-if-you-really-loved-me-love-lies-and-murder-killer-today-now/1666 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar