lørdag den 6. februar 2021

"Håbets hånd"

Hvad i alverden er dette? Tre hænder og en gennemskåret tomat????? Nej, det er det levende indhold af den gravide Julie Armas' uterus, der er blevet åbnet kirurgisk for at redde hendes foster. Scanninger har nemlig vist, at det 21 uger gamle drengebarn har spida bifida, hvilket vil slå ham ihjel ved fødslen. Hans forældre har derfor valgt den kontroversielle udvej at få deres barn - som de allerede har givet navnet "Samuel" - opereret i uterus. Operationen blev en succes, for barnet overlevede og blev født livskraftig den 2. december 1999, men dog med et handicap.

Samuel, 7 år gammel, med sine forældre og lillebror Zachary

Billedet af den ufødte baby gik verden over, fordi det virkede så rørende, at den lille dreng greb fat om kirurgens finger. Dette øjeblik blev kendt som "Hand of Hope", men kirurgen forsøgte nu at slå koldt vand i blodet på de mange, der flippede ud over billedet. Der var nemlig dem, der så dette som et stærkt argument imod abort, da det viste et 21 uger gammelt foster som et ægte, levende menneske. Som han sagde, da man fremhævede dette aspekt: "Sådan er det altid, det er en refleks og ikke andet. Både mor og barn var bedøvet, og de anede ikke, hvad der foregik."

Levende og livsglad, men dog ikke i fuld vigør. For hans forældre - og forhåbentlig også for ham - var den ukonventionelle operation og alt hurlumhejet bagefter det hele værd.

 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar