torsdag den 4. februar 2021

Lyve-"prinsen"

En dyreven? Ja, og det er jo meget sympatisk, om end dette hyggemåltid ikke er så hygiejnisk - samt noget sært for en restauratør med det allerfineste klientel. Som regel foretrak denne specielle restauratør imidlertid at spise sammen med sine hunde, idet han ikke undså sig for at vise sine gæster på den fashionable "Romanoff's" den kolde skulder. Besynderligt? Ja, især når man tænker på, at han gjorde sig store anstrengelser for selv at fremtræde som en mand med fine royale og adelige aner med det fornemme navn Michael Romanoff.

I virkeligheden var han født Hershel Geguzin (1890-1971) i Litauen, og han var kommet til New York som barn. Her skiftede han på et tidspunkt navn til Harry F. Gerguson, men jonglerede altså også med forskellige andre identiteter som f.eks. "Prins Michael Dimitri Alexandrovich Obolensky-Romanoff", zar Nicholas II's nevø. Det var bestemt ikke navne, han manglede og så sandelig heller ikke vilde livsbegivenheder, hvoraf de fleste, han fortalte om, var løgn. Oprindelig havde han arbejdet inden for meget lidt glamorøse brancher, indtil han blev tvunget til Frankrig for at afsone en dom for bedrageri. Sådan var det med ham hele vejen igennem, men folk kunne lide ham, og han havde berømte venner som f.eks. David Niven, der også kom på hans restaurant.

Clark Gable, Van Heflin, Gary Cooper og James Stewart en bestemt, berømt nytårsaften, der var et af de historiske højdepunkterne for Romanoff's. Scener fra flere film fra den periode var henlagt til den berømte restaurant. Noget, der måske også hænger sammen med Hershels forskellige filmroller. Han spillede således ofte det, han rent faktisk var: den berømte restaurationsejer. Desuden dukkede han op i mange film som "europæisk prins eller adelsmand", "overtjener", etc., etc.. Da fjernsynet kom til, viste han sig også i flere programmer. 

Hans popularitet kan også ses af referencen til ham og hans restaurant i tegneserien "Roger Ramjet", hvor der optræder en skurk, Noodles Romanoff, der tilsyneladende er opkaldt efter en speciel berømt ret fra Romanoff's. Alt i alt må man sige, at immigranten fra Lithauen fik en masse ud af sin evne til at lyve, også fordi folk kunne lide ham, selv om de gennemskuede hans løgne.


https://globalimages.art/blogs/news/slim-aarons-famous-new-year-eve-celebration-photos

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar