fredag den 19. februar 2021

Øgle-mennesker


Tre forskellige personer: to mænd, der begge har været præsident i USA, nemlig Barack Obama og Donald Trump, samt én kvinde, der er dronning af England, Elizabeth II. De to herrer er på statsbesøg hos kvinden, og man får indtryk af, at hun kan lide og er på bølgelængde med Obama, for begge smiler, men ikke med Trump, da begge ser sure ud. Noget, jeg så udmærket forstår, for sådan tror jeg også, at jeg ville have det ....

Ifølge en meget mærkelig konspirationsteori er der dog en særlig grund til, at Obama og Elizabeth trives i hinandens selskab, nemlig at de begge angiveligt er øgler!!!! Ordet bruges helt konkret og ikke som et skældsord eller et synonym for noget andet, hvilket gør det hele meget underligt, for hvordan kan folk dog tro den slags pladder? Nok elsker vor samtid konspirationsteorier og okkultisme, men det er da så tydeligt, at der er tale om fiktion og ikke faktion. Forskellen er enorm, men det lader til, at nogle personer rundt om i verden blander disse begreber sammen og ser faktion, hvor der udelukkende er tale om fiktion.

Ifølge div. litteraturkritikere var Robert E. Howard en af de første, der med sine "weird tales" gav stødet til øgle-legenden. Det var ham, der bl.a. opfandt den litterære figur, Conan the Barbarian, der i film fremstilles af Arnold Schwarzenegger.

Den slags er en leg, det er underholdning, men for nogen er det alvor, og det udvider de så til troen på en international gruppe af øglemænd og øglekvinder. Howards ideer om "slange-mennesker" blev desuden populariserede af andre som f.eks. David Icke, der vist nærmest levede og åndede for sære konspirationsteorier. Andre ingredienser i dette fiktions-univers er sagnomspundne, men forsvundne riger som f.eks. Atlantis, ufoer, osv., osv.. Når det gælder øgle-menneskene, så postuleres det, at de kan skifte form, som de selv vil, og at de har skaffet sig politisk magt. 


Andre, som f.eks. Maurice Doreal, har bidraget med nye detaljer. Alt sammen vældig fornøjeligt, hvis bare disse øgle-fanatikere formåede at skelne mellem det, der er virkeligt, og det, der ikke er, men det gør de tilsyneladende ikke. Nogle forfattere, der skrev forskellige former for "weird tales", citeres, men har dog ikke direkte bidraget til skabelsen af disse moderne øgle-fantasier. Man ved, at det bl.a. gælder H.P. Lovecraft og hans Cthulhu-figur. I virkeligheden indgår der dog motiver og temaer fra mange forskellige litterære traditioner, okkulte trosretninger, osv., osv..

Cthulhu

I 2013 foretog man en amerikansk undersøgelse, der viste, at 4% af registrerede vælgere troede på disse vilde ideer. Canada var ikke bedre: "Evil reptilian kitten-eater from another planet" was a pejorative used to refer to then Ontario Liberal Party opposition leader Dalton McGuinty in a press release disseminated by the Progressive Conservative Party of Ontario on September 12, 2003, during the provincial election campaign in Ontario, Canada." Man tager sig til hovedet og spørger: "Hvad har I gang i???" 

Det med Obama og øglerne er forhåbentlig ikke andet end en meget dårlig spøg, men der har dog været lidt mere substans i teorierne, efter at man fik øje på en meget sært udseende person blandt hans livvagter: "On March 4, 2013, a video depicting a security agent with unusual features guarding a speech by U.S. President Barack Obama was spotlighted in a Wired report about shapeshifting reptilian humanoids. This led to a tongue-in-cheek response from chief National Security Council spokeswoman Caitlin Hayden who said "any alleged program to guard the president with aliens or robots would likely have to be scaled back or eliminated in the sequester"." Problemet er jo - som det nyligt overståede valg i USA har vist - at der er mange mennesker, der ikke bare elsker gode historier om konspirationer af alskens slags, men de TROR - og HANDLER - også ud fra disse vilde påstande og beskyldninger imod anderledes tænkende.
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar