søndag den 7. februar 2021

Forbandelser

 

Jeg har ikke nogen særlig tiltro til forbandelser, men der er nogle onde ønsker, som jeg finder dybt anstødelige. Dermed ikke være sagt, at jeg føler, de virker, for det gør jeg ikke. At sige dette til et menneske med børn er dog noget af det laveste, man kan gøre: "Umarım çocuklarından fazla yaşarsın."

Remsen er tyrkisk og betyder sådan noge som: "Gid du må leve længere end dine børn." Dvs. at man med denne remse forsøger at sende et virkelig ondt ønske imod et andet menneske, der ser sin børnerigdom som den sande lykke i tilværelsen. Ikke at jeg tror, remsen virker, men at blive udsat for en andens negative ønsker for ens liv og skæbne er og bliver ubehageligt og uhyggeligt.

              Man har troet på hekses og troldmænds forbandelser og frygtet at blive ramt af dem

Selv om en forbandelse er en form for modsætning til forbøn, hvor nogen beder for én og ønsker én det godt, så minder processen en hel del om hinanden. Også i forbønnen er der remser og ord, der tillægges en magisk virkning, selv om man ikke kalder det det. Forbøn er noget religiøst, hvor Gud, Jesus eller andre himmelske koryfæer anråbes, medens forbandelser har en vis tiknytning til Djævlen og hans kult. Man forestiller sig dog, at alle forbandelser kan brydes, hvis man har - eller får - det, der kaldes "den rette tro".


Så langt, så godt, men hvem siger, at man overhovedet ved, at man er blevet forbandet? Mange har sikkert fjender eller uvenner, de ikke selv kender til, simpelthen fordi disse mennesker ikke altid giver sig til kende. Teoretisk set kan hvem som helst kaste en forbandelse på en eller anden, som de ønsker ondt.

Der går også en hel del myter om "familieforbandelser", hvor en hel slægt er underlagt en forbandelse, selv om de enkelte medlemmer måske aldrig har mødt eller bare hørt om den, der har lagt denne forbandelse på dem. Faktisk temmelig uhyggeligt, men mange af de eksempler, der anføres, virker nu direkte søgte. Det gælder f.eks. skuespilleren Bruce Lee, der fik kæmpe-succes med sine karatefilm. 

I filmene var han den uovervindelige super-helt, så hans fans blev direkte forbavsede, da han døde ung, pludseligt og uden en helt klar diagnose. Værre blev det dog, da også hans søn, Brandon, også døde meget tidligt, netop som han var ved at få hul på sin filmkarriere i he-man-roller. Dødsårsagen var tilmed en skydeulykke under en filmoptagelse, der bare ikke burde kunne forekomme ....

Overnaturlige forklaringer lå og blafrede i baggrunden, for hvordan kunne dette dog ske? Det viste sig "naturligvis", at nogle kinesiske købmænd, der følte sig gået for nær, på et tidspunkt havde udtalt en forbandelse over familien, og at den stadig var aktiv ....


https://everydayprayerguide.com/da/2018/11/07/10-frelsensb%C3%B8n-for-at-bryde-forbandelser-fra-familien/

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar