torsdag den 11. februar 2021

"Grimme" yndigheder

Det er selvfølgelig underforstået, at Olivia ser så lidt godt ud, at en fyr med Supermans renommé ikke bør lade sig besmitte af hendes grimhed. Smuk søger smuk, og grim må nøjes med grim - eller? Tjah, det siges jo, at skønhed er noget relativt, så det er grimhed jo nok også. Idealerne svinger i hvert fald op igennem historien, så der mangler nogle helt stringente regler for dem, der vil dække sig ind imod omgang med officielt grimme personer.

Det har altid vakt en vis undren, at Pierce Brosnan - der jo bl.a. tidligere spillede James Bond - er gift med en ikke så strømlinet kvinde, som han tilmed ser ud til at elske højt. Han er flot og super-slank, medens hun er det, onde tunger kalder "konet", dvs. ikke en typisk Bond-pige, så hvad ser han dog i hende?

Her er hun shinet op, og det er tydeligt, at Pierce aldeles ikke er utilfreds med hende og hendes udseende. Måske han er ligefrem til store damer, og hvad så? Når det gælder herrerne, forventes man ikke at bemærke deres mindre smukke træk, men det gør man nu alligevel, ligesom man lægger mærke til, at dronning Margrethes barnebarn, prins Nikolaj, er en flot fyr.

Flot nok til at blive model, og det blev han så ....

Klassisk skønhed er let at genkende, for det er noget med proportioner, som vi vist alle ser helt automatisk. Det er sværere, når man på den ene side fodres med de gængse skønhedsidealer, og der så er nogen, der piller ved systemet og udnævner en person, der ikke besidder disse magiske, klassiske træk som smuk, f.eks. ved at give dem et job, der ikke umiddelbart passer med deres ydre. 

Jeg må indrømme, at min reaktion ved dette syn var "jamen, hun ser da herrens ud, hvordan kan hun være en såkaldt "super-model", der påstås at have en "perfekt krop"??????" Hvis jeg havde fået at vide, at hun var kommet direkte fra en kz-lejr, ville jeg ikke have været forbavset, men nej, hun er en anerkendt skønhed og højt betalt model. Meget mystisk ....
 
Er denne model smuk? Ikke efter mine begreber, men jeg er jo altså også imod, at kvindeidealet ændres, sådan at kvinder bliver mindre og mindre. Et så tyndt menneske er lige til at putte i lommen, og det skal vi absolut ikke have noget af, nul, d'herrer ....
 
OK, dette er i hvert fald ikke en "lomme-model", hvilket er glædeligt, selv om hendes BMI næppe er ideelt. Hun har et smukt, ansigt med klassiske træk, og man må sige, at hun har former, men helbredet har næppe godt af al denne overdådighed. 
 
Også en meget tynd dame, og jeg mistænker, at hun lider af en stofskiftesygdom af en eller anden art. Kun en Skipper Skræk ville anse hende for en skønhed, da hun typemæssigt ligner Olivia. En person som hende sætter spørgsmålstegn ved selve skønhedsbegrebet, for de fleste vil uden videre sige, at hun er grim. Nogle positivt indstillede individer vil muligvis finde hendes hår pænt eller i hvert fald acceptabelt, men ikke hende som helhed. Det ville være morsomt, hvis det viste sig, at hun i virkeligheden er model for en eller anden stor designer, for hun er sikkert ikke tyndere end hende ovenfor med strithåret. 
 

Ham her vil de fleste også hurtigt afskrive som grim, men hans ydre er præget af noget, der kan udbedres af en god tandlæge, så helt umulig er han altså ikke.  Måske han ville kunne gøre sig her:


Før i tiden var skønhed lig med klassiske ansigtstræk og nogle specielle kropstyper, men nu er det hele tilsyneladende blandet sammen. Man leger med typer og personlighed på en ny måde, og "grimt" udnævnes i visse sammenhæng til "smukt".
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar