tirsdag den 29. december 2020

Amputations-afhængige

 

(Denne dame er en tilfældig person i kørestol og illustrerer kun artiklens tema)

De fleste handicappede kæmper en brav kamp for at blive raske, at genvinde deres førlighed - eller i hvert fald få det bedre. Derfor virker det helt vildt, at der findes raske mennesker, der ønsker at være/blive handicappede, og som også vil gøre meget for at opnå deres ønske. Efterhånden regner man dem dog for syge og ikke bare sære.


Man kalder denne besynderlige lidelse for Transability eller Amputee Identity Disorder, og der findes adskillige eksempler på mennesker, der gør alt for at opnå tilstanden som handicappet. F.eks. er der kvinden, der lige fra barndommen gjorde alt muligt for at blive blind.


Nogle betaler kirurger for at få fjernet den "anstødelige" legemsdel illegalt, som de ikke kan acceptere som en del af deres krop. Professor Alexandre Baril, der er feminist, definerer Transability som "the desire or the need for a person identified as able-bodied by other people to transform his or her body to obtain a physical impairment." 

Der er stor uenighed om, hvad sygdommen Transability egentlig er. Nogle mener, det skyldes en neurologisk skade, medens andre ser det som noget, der viser en alvorlig mental defekt af en eller anden art. 


Under alle omstændigheder henregner man det som regel til The Body Integrity Identity Disorder (BIID), uden at det dog i sig selv forklarer fænomenet. Efter at have interviewet 37 transabled personer, sagde en af eksperterne, nemlig Professor Clive Baldwin, at disse mennesker havde et så stort ønske om at opnå et handicap, at de ligefrem kunne iscenesætte en ulykke, selv om den var farlig og kunne have kostet dem livet. 

 

https://life.gomcgill.com/people-are-becoming-disabled-by-choice-and-they-are-called-transabled 

 

https://www.discovermagazine.com/mind/understanding-the-disorder-that-drives-people-to-amputate-healthy-limbs

 

https://www.vice.com/en/article/qvp34p/some-people-voluntarily-choose-to-become-disabled 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar