torsdag den 10. december 2020

Ekstrem søstersolidaritet

 

Mødre verden over og til alle tider har udvist en fantastisk kærlighed til deres børn. Det er sandt, at der også har været nogle stygge eksempler på det modsatte, men det almindeligste er, at mødrene gør alt, hvad de kan for deres barn og sørger dybt, hvis barnet kommer til skade eller ligefrem dør. Derfor synes jeg også, at dette ikke bare er en meget speciel, men og også specielt rørende historie, hvor en mor gør, hvad hun kan for en anden sørgende mor

Billedet ovenfor viser en iransk mand, der er dømt til døden for mord. Han er få sekunder fra at blive hængt, men så griber mordofrets mor ind. Hun løsner rebet, hvilket åbenbart er tilladt for en i hendes position som ofrets nære slægtning. Ved at løsne rebet frelser hun morderens liv, hvilket imidlertid ikke skyldes hendes omsorg for ham, men for hans mor. 


Det "normale" i sådan en situation er, at forældrene eller andre nære slægtninge til den myrdede i bogstaveligste forstand sparker stolen, som den dømte står på, væk under ham, så hængningen fuldbyrdes, og han og dør. Noget, hun altså valgte at lade være med for ikke at kaste en anden kvinde ud i den samme sorg, som hun selv føler ved at miste sit barn.

Her omfavner de to kvinder hinanden. Om de var veninder eller slægtninge vides ikke, men de var altså begge mødre. (PS: fundet på internettet)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar