tirsdag den 22. december 2020

Gensyn med en reality-stjerne

 

Når jeg sorterer rent vasketøj og placerer det i de relevante bunker, der gør det muligt at lægge det på plads, så ser jeg altid det, jeg kalder "let TV", dvs. noget, der ikke kræver den store opmærksomhed. TV'et kører som baggrundsbillede, og det system fungerer fint, men det hænder dog, at det "lette" sætter "tungere tanker" i gang, og det skete i dag. Jeg har på et tidspunkt for omkring 1 år siden været fascineret af ultra-realityserier fra MTV i nogle måneder og ikke mindst "TeenMoms", så da jeg ikke fandt noget andet, der duede som baggrunds-TV for min tøj-sortering, så jeg lidt af dette program. 

Skæbnen ville, at jeg havnede midt i et ældre afsnit om den notoriske Farrah Lynn Abraham (1991), der lavede skandale på både den ene og anden måde, og som endte med at blive smidt ud. For det første skældte hun sin chef ud og kaldte ham vist nok også for "white trash", og så gik hun i sit private karriereforløb målbevidst efter at blive porno-star. Selv om understrømmen i disse serier er sex, sex og atter sex, så er den slags nu alligevel tys-tys i den håndfaste udgave, som hun stod for. Bl.a. blev det oplyst, at hun havde fået foretaget stramninger, etc. i sine ædlere dele, hvilket tilskuerne ville kunne nyde synet af via hendes specielle website. Stygge pige, der bragte dobbeltmoral af en helt ny slags i fokus, hvilket faktisk er et fascinerende fænomen, fordi det var en kvinde, der gjorde det.

Farrah startede som den stakkels, unge pige, hvis kæreste var død inden deres datter Sophias fødsel. Det var sikkert let for seerne at føle medlidenhed med hende, også fordi hendes familieforhold ikke var ideelle. Sagen var bare den, at Farrah ikke var så interesseret i medlidenhed, men i beundring, magt og penge. 

Derfor investerede hun i en masse BOTOX og plastiske operationer, der virkelig har forvandlet hende fra "den grimme ælling" til noget, der i TV-verdenen ligner en svane. Undervejs i forløbet har hun også sat gang i forskellige forretningsprojekter, som man må håbe fungerer for hende, foruden at hun har udgivet flere bøger, bl.a. "My TeenageDream Ended" og "Hot Girls Wanted". Som hun var oprindelig, og som hun er nu, virker som to forskellige liv, og man må beundre hende for at have vendt Den Amerikanske Drøm til sin fordel.

Det slog mig, da jeg så dette ikke-nye afsnit med hende, at hun på den ene side besidder en målrettethed, der er beundringsværdig, fordi hun er kvinde og forventes at indtage en ganske anden rolle i samfundet. At hun samtidig er så fokuseret på sine ønsker og planer, at hun nærmest bliver umenneskelig af det, er ubehageligt, også fordi hun viser nogle psykologiske træk, der tydeligvis ikke er det, man forstår ved "normale". Hun er benhård og dermed uden charme, selv om hun unægtelig er blevet flottere og flottere med plastik hist, pist og alle vegne. Derfor står hun for mig som det personificerede kvinde-offer for samfundsskabte idealer af en uhyggelig art, selv om hun på det bevidste plan har vendt dem til sin økonomiske fordel. 


https://www.distractify.com/p/what-is-farrah-abraham-doing-now


Ingen kommentarer:

Send en kommentar