søndag den 20. december 2020

Laber larve - og genganger ....

Han så godt ud, ingen tvivl om det, og selv om han egentlig var Shakespeare-skuespiller, så kan man på nogle punkter sammenligne ham med Erroll Flynn, men manden på billedet her var altså den populære William Terriss (1847-1897). 

Når han svingede kården eller bare viste sig i al sin maskuline pragt, så var der ingen ende på beundringen for hans elegante måde at føre sig frem på som helt, men han gjorde det også godt i andre rollefag. Han havde succes, og publikum kunne lide ham.

Terriss fik gode roller og gjorde sig godt både på og uden for scenen, også blandt damerne, selv om han var gift og havde et par børn som f.eks. skuespillerinden Ellaline Terriss og filminstruktøren Tom Terriss. 

                                                                       Ellaline Terriss

Han var altså langt mere etableret end sin kollega, Richard Archer Prince (1858-1937), der ganske vist også så ret godt ud, men som åbenbart savnede "det", der skal til for virkelig at gøre sig i teatrets verden.

Faktisk havde Terriss hjulpet sin yngre kollega, men denne havde gjort sig umulig på Adelphi Teatret, hvor de begge optrådte. Efter at han i bogstaveligste forstand var blevet smidt ud af teatret, hvilket Prince mente var noget, Terriss stod bag, besluttede han sig for at hævne sig. Den 16. december 1897 myrdede han sin kollega ved at stikke ham ned med en kniv. Da Terriss lå døende på gulvet, sagde han noget mærkeligt, der underligt nok kom til at virke profetisk: "Jeg kommer igen." Når man er død, ja, så er man jo død, men det lader ikke til, at Terriss gik ind for det system, for han kom (måske) tilbage, sådan som han havde sagt.

Siden sin død har William Terriss nemlig vist sig den ene gang efter den anden, men underligt nok ikke kun i teatret, men også i undergrundsbanen. Kort sagt, han er en gejst med eventyrlyst, for han kører åbenbart med toget. Hvorfor han også er blevet set på vej gennem en lukket dør ind til et cafeteria, er dog et mysterium, for hvad lavede han dog dér? 

Når nu han går igen, kunne han  jo også have opsøgt sin morder, Richard Archer Prince, der blev indlagt på et hospital for sindslidende, men det er tilsyneladende teatret og undergrundsbanen, der interesserer ham mest. Dem, der angiveligt har set ham, fortæller imidlertid, at han ser uendelig trist og nedbøjet ud, så han har det vist ikke så godt som spøgelse og fortryder måske, at han ikke forsvandt helt efter døde ....


https://ghostwalkbrighton.co.uk/the-ghost-of-william-terriss/

 

https://www.royalparks.org.uk/parks/brompton-cemetery/explore-brompton-cemetery/william-terriss 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar