lørdag den 12. december 2020

Om at give andre skylden


Ross  og Kevin mødtes tilfældigt og blev hurtigt et par - et lykkeligt par vel at mærke. De var glade for hinanden og det smukke hus, de fik bygget sammen. Derfor havde de overskud til at lade en fælles ven, Brett Knight, flytte ind som lejer. Han havde et udmærket job og så ud til at klare sig godt, men skinnet bedrog, for i virkeligheden var han blevet afhængig af forskellige stoffer, var HIV-positiv og var også blevet arbejdsløs. Intet af det var Ross' og Kevins skyld, men det fik han talt sig selv ind i at mene, at det var. Da han ikke fik medhold i sit søgsmål imod sin tidligere arbejdsplads, som han beskyldte for at have fyret ham, fordi han var bøsse, så forstærkedes hans bitterhed, og den lod han gå ud over det vennepar, han havde lejet sig ind hos. 

Brett så deres lykkelige parforhold, succes med job og økonomi samt deres smukke hus som en hån imod ham. At ingen af delene havde noget med ham at gøre og heller ikke tog noget fra ham kom åbenbart ikke sagen ved i hans forstyrrede bevidsthed. Der opstod flere og flere episoder med vold, trusler og hærværk, og til sidst blev Brett fjernet af politiet. På et tidspunkt modtog vennerne dog en sær forsendelse, der formentlig var fra ham, nemlig en død og forrådnet fugl, der var sendt med pakkepost. Der var andet, der virkede som trusler, men de lod sig ikke forhindre af det i fortsættelsen af deres lykkelige livsstil og gjorde snarere alt, hvad de kunne  for at glemme det, der var sket.

Dvs. glemme og glemme var måske for meget sagt, for pludselig opstod der en ny situation, og den var alvorlig: den 24. september 2013 blev der skudt på dem gennem køkkenvinduet, og Ross døde. Da forskellige omstændigheder pegede på Brett blev han anholdt og anklaget for mord og mordforsøg, hvilket han også tilstod. Den grund, han gav, var dog helt vild: Ross og Kevin havde væltet sig i penge og havde succes med alt, medens han havde uheld med alt og ikke oplevede andet end modgang, samtidig med at han altså var HIV-positiv. 

Alle kan formentlig blive misundelige over andres succes, når de selv udsættes for modgang på alle felter, men at give disse heldige personer skylden er vildt. Hverken Kevin eller Ross har taget noget fra Brett, der berettiger ham til at hævne sig på dem. De havde - mere eller mindre tilfældigvis - alt eller meget af det, han ønsker sig, men de har ikke på noget tidspunkt forhindret ham i at skaffe sig de samme ting. Dvs. at hans mord og mordforsøg på dem er meningsløs vold imod sagesløse syndebukke.

 

https://www.cbsnews.com/news/utah-man-gets-22-years-in-murder-of-equestrian/ 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar