torsdag den 31. december 2020

Drengen Jones

Edward Jones (1824–1893) var søn af en skrædder i Westminster, men skaffede sig berømmelse som Dronning Victorias uindbudte "gæst" ved gang på gang at bryde ind på Buckingham Palace mellem 1838 og 1841. Som så mange andre engelske mænd dengang var han besat af den unge og sprælske dronning, der var langt mere populær end de (mindst) syv attentater på hende lod ane.  

Hun var helt anderledes end den tykke og tilbagetrukne kvinde, hun udviklede sig til i sin enkestand efter Prins Alberts død. Man ved således, at hun holdt meget af forskellige stoffer som opium, kokain og andet, der bl.a. indgik i datidens medicin. F.eks. siges det, at hun tyggede kokain-tyggegummi sammen med den unge Winston Churchill. Desuden elskede hun mandligt selskab og var ikke begejstret for de traditionelle kvindelige sysler. Kort sagt, et royalt livstykke!

Victoria (1819-1901) og hendes prinsgemal elskede sex og fik ialt ni børn

Da Edward Jones første gang brød ind på Buckingham Palace, var han ca. 14 år. Han var forklædt som skorstensfejer, men blev afsløret og derpå pågrebet efter en vild jagt. Det viste sig, at han havde stjålet noget af den unge dronnings undertøj, som han havde skjult i sine egne bukser. Desuden havde han taget et ceremonielt sværd, der tilhørte hende, og senere indbrud gav ham mulighed for at prøve hendes krone samt trone. Under et af sine indbrud blev han afsløret, da han havde skjult sig under en sofa, og han fik også en fængselsstraf, hvilket dog ikke afholdt ham fra at prøve lykken om og om igen. Han blev også sendt ud med det ene skib efter det andet, bl.a. HMS Warspite, HMS Inconstant og HMS Harlequin, men heller ikke livet som (tvungen) sømand fik ham på andre tanker: han vendte tilbage til Buckingham Palace.
Til sidst emigrerede han (mere eller mindre frivilligt) til Australien, efter at han på sørgelig vis var blevet alkoholiker og indbrudstyv. Her skiftede han navn til "Thomas Jones", angiveligt for at lægge afstand til sine tidligere bedrifter. Hans ry er dog fortsat helt op i vore dage, hvor man nok har haft det med at romanticere hans forskellige handlinger. I 1893 kom han ud for en ulykke og omkom, men man har sat en mindetavle op på den kirkegård, hvor han blev begravet. (Nogle af oplysningerne på den er iøvrigt ikke helt rigtige, men det ser man åbenbart stort på, for myten lever i bedste velgående).
 

https://www.bbc.com/news/uk-wales-12342921 

 

Samt "Wikipedia"

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar