torsdag den 31. december 2020

Ak ja .....

Ikke lige det, man ønsker sådan en dag som i dag: den sidste dag i ulykkesåret 2020 med januar 2021 lige rundt om hjørnet. Forandringen i årstallet virker desuden ikke særlig opmuntrende, for udviklingen i USA synes langt fra at være afklaret. At T. Rump angiveligt er blevet udnævnt til landets mest beundrede mand er mig ubegribeligt. Efter alt pladderet om ikke-bevist svindel i valgprocessen burde situationen være faldet til ro, men nej, det er den langt fra. Trusler om udefineret vold den 6. januar 2021 er ubehagelige, men forhåbentlig ikke andet end netop trusler. Med de tilhængere, der følger ham som deres frelser, ved man dog aldrig, og det er ret utroligt, at man kan havne i sådan en situation i et land som USA.

For mig ser det ud til, at mange amerikanere har opgivet faktion - nemlig også videnskab og almen fornuft - for fiktionen, dvs. noget, der opstår som en fantasi og ikke behøver at blive underbygget med beviser. Det er meget uhyggeligt og skaber ikke nogen tillid til, at årsskiftet bringer gode forandringer.

 Ja, netop, hvad hvis?


Man spørger sig selv, om alle disse forblændede T. Rump-tilhængere virkelig ikke kan se, at denne suspekte "rigmand", (som mange mener er fallit), ikke er på hr. og fru Menigmands side. Det gør mig ondt, også fordi mange af dem, jeg har kendt gennem adskillige år fra deres deltagelse på sociale websites, støtter denne illusion om den store leder. Derfor er det med en hovedrysten, jeg løfter glasset og - trods alt - byder 2021 velkommen, for andet kan man jo ikke - Ak Ja!


https://www.sfchronicle.com/bayarea/article/Can-Trump-pardon-himself-A-UC-Hastings-law-15836943.php

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar