lørdag den 19. december 2020

Mande-hår



Yul Brynner med hår = kedelig kontormandsudstråling

Mænd har i visse historiske perioder været mindst lige så udmajede og pyntede som kvinder, men i vores tid har de fleste bare haft en variant af den korthårsfrisure, vi ser overalt. Ind imellem er der så en eller anden utraditionel mandsperson, der vælger at have håret langt eller at barbere det af, så han fremtræder totalt skaldet, hvilket så at sige bliver hans varemærke. Her tænker jeg først og fremmest på skuespilleren Yul Brynner, der så langt bedre ud uden end med hår.



Yul Brynner uden hår = dødsexet, fuld af karisma og simpelthen laber

Der er imidlertid opstået frisurer blandt afroamerikanske mænd, der er ret fascinerende. Jeg tvivler på, at andre end netop denne etniske gruppe kan få sådanne frisurer, for de afhænger nok af hårets specielle struktur.

 

Imponerende hårformationer, der nærmest er gået fra begrebet frisure til kunstværker. Men som sagt, den slags fine, flottet opsætninger ser man vist ikke hos hvide europæere, men kun hos afrikanere eller afro-amerikanere. Surt, for hvis man kan arrangere lokkerne på denne måde, så har man formentlig en både imponerende og holdbar frisure, der ikke behøver den store opmærksomhed for altid at sidde perfekt.

Med sådan en sjov tatovering kan mænd forholde sig til deres hårtab på en god og konstruktiv måde, fordi de gør noget trist til noget morsomt, der er langt bedre end hentehår eller toupéer. En toupé, der flagrer for vinden, er i hvert fald ikke noget at stræbe efter.

Hår kan sikkert være enormt irriterende, da det kræver en omhyggelig pleje, hvis det skal sidde i frisurer, der jo alligevel ikke holder for et vindpust af den grove slags. Kvinder kan lade lokkerne flagre for vinden, hvis det har en vis længde, og de ellers er til det naturlige look. De kan også vælge hårlakker og andet til at holde håret fast, hvilket mænd også har mulighed for, i hvert fald teoretisk set, men det kvier de fleste sig nok ved. Så er det bedre med en klipning, der i sig selv giver faste rammer for hårets udfoldelsesmuligheder.


Her er frisure og skæg indarbejdet i en helhed, der virker totalt kontrolleret. Spørgsmålet er, hvor længe, det holder den form, inden udvoksninger ødelægger mønsteret. Jeg gad iøvrigt vide, om dette meget perfekte look er frembragt med kunstige midler, for håret i tindingen virker utrolig velordnet på en nærmest kalkuleret måde.

Jeg formoder, at denne frisure er en sammenblanding af god klipning og tatoveringer, og det er da en meget sjov ide. Det vil dog betyde, at denne mand hænger på udsmykningen til evig tid. Hvavd nu hvis han ønsker at skifte fra UFO-motivet til noget helt andet, men ikke kan, fordi tatoveringen så at sige "skinner igennem"?
 


Fletninger og noget avanceret krimskrams oven på hovedet? En besynderlig stil, der ikke gør noget for hans ydre, men selvfølgelig giver et personligt præg, der kan være det, han stræber efter. Faktisk tror jeg, at det er det vigtigste: ligegyldigt om man er mand eller kvinde, så ønsker man at finde en stil, der tegner ens personlighed bedst muligt.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar