tirsdag den 5. maj 2020

Mænd, kvinder og syre i Indien


Laxmi Agarwal (født 1 juni 1990) er et indisk syre-offer, der fik sig et liv, selv om hun blev frygtelig vansiret, da den dobbelt så gamle, meget forelskede - og afviste - Naeem Khan smed syre i ansigtet på den bare 16 år gamle skønhed. Der er desværre mange indiske kvinder, der har været udsat for sådanne overgreb, og det fik Laxmi til at tilslutte sig en græsrodskampagne for deres rettigheder i samfundet. Da hun blev angrebet af Naeem Khan i 2005, var hun en virkelig smuk pige, men syren ødelagde hendes ansigt og dele of hendes overkrop. 
Hendes arbejde for kvinders rettigheder og forhindringen af et uhæmmet salg af syre gjorde, at hun i 2019 fik den ærefulde International Women Empowerment Award fra The Ministry of Women and Child Development, the Ministry of Drinking Water and Sanitation, and UNICEF. Hun havde allerede modtaget The International Women of Courage Award i 2014, som hun fik overrakt af præsidentfruen, Michelle Obama. Det var dog ikke den eneste form for opmærksomhed hun har fået. Filmen "Chhapaak" er således bygget på hendes liv.
Det sørgeligste er, at der er sket mange flere syre-angreb i nutiden end tidligere. Derfor går Laxmi ind for en voldsom stramning af salget og helst en total bortskaffelse af denne farlige vare, der er blevet frustrerede mænds superbillige våben. Selv om der er kommet restriktioner, er det dog ikke lykkedes at få syren totalt ud af handlen.


https://www.thecitizen.in/index.php/en/NewsDetail/index/1/7735/The-Stories-Of-Indias-Acid-Attack-Survivors

Denne iranske kvinde, der kom ud for det samme som mange indiske kvinder, forlangte hævn à la "Øje for øje, tand for tand", hvilket åbenbart lykkedes i hendes tilfælde. Om det er vejen frem vides ikke, og jeg tvivler ærlig talt ....





Ingen kommentarer:

Send en kommentar