søndag den 10. maj 2020

Kannibalisme og medicin

Kannibalisme? Ulækkert og sært, men en historisk kendsgerning, også i Europa.

Billedet er fra Rusland under en hungersnød, der krævede mange menneskeliv.


Mumier til salg? Hvorfor i alverden skulle man dog investere penge i gamle, indtørrede lig? Tjah, det kunne f.eks. skyldes troen på, at de havde en helbredende virkning. Det førte i hvert fald til noget, der er blevet kaldt "kannibalkuren" i Renæssancen. "Stødt mumie" var således engang en anerkendt medicin, og nogle steder solgte folk ud af deres døde slægtninge.

I Rænæssancen kunne man få serveret alle mulige dele af  det menneskelige legeme som helbredelsesmiddel, og noget af det er hængt ved i vore dage. Det drejer sig f.eks. om placenta-produkter, som der er god gang i, selv om de er meget dyre.

Dette produkt forsælges også som skønhedsmiddel, og det er ikke ligefrem billigt. Det er vist ikke blevet bevist, at det har en medicinsk effekt, men tanken om dets funktion i skabelsen af et menneskefoster smitter nok af på køberne. Man forestiller sig, at dette menneskelige byggemateriale ikke bare virker i livmoderen, men også udenfor, og den ide sælger varen.

Det, der sælger den slags produkter som medicin, er vel sagtens en eller anden "lighedsafsmitning". Ligesom man kunne forestille sig, at indtagelsen af røde produkter giver mere blod eller er godt for blodomløbet. En meget naiv tanke, men jeg tror, at det er den tankegang, der gør sig gældende.

Vi ved, at blodtransfusioner kan redde et menneske, men hvad med fæces? Ih jo, det bliver angiveligt det nye super-produkt inden for medinen .....

https://videnskab.dk/krop-sundhed/andres-afforing-kan-blive-din-medicin







Ingen kommentarer:

Send en kommentar