mandag den 18. maj 2020

Baby som skrald?


Nej, for pokker da!!! Ikke desto mindre er det sket flere gange - også her i landet - at en mor/familie har skilt sig af med en uønsket baby, der er havnet et sted, hvor kun et mirakel har gjort, at det er blevet fundet i live. Det er nok et fænomen, der ikke mindst skyldes indvandringen af folkeslag med andre moralværdier for ugifte kvinder, end vi normalt har her. For nogle få generationer siden var det såmænd ikke så usædvanligt, at også danske piger skilte sig af med uønskede børn på den måde, og derfor blev der opsat "baby-kasser" rundt omkring. Her kunne moderen eller hendes familie lægge babyen, som så blev myndighedernes ansvar.
Genoprettelsen af sådanne fortidige kasser har været diskuteret for et par år siden, for ingen ønsker at et lille barn skal udsættes for denne form for bortskaffelse. Hvis babyen bliver lagt i kassen, så er det jo ikke utænkeligt, at barnløse borgere kunne tænke sig at adoptere den lille, hvilket vil være en langt bedre løsning end den slags uhyrlige bortskaffelsesmetoder. Vi ønsker jo mildt sagt ikke at finde små lig rundt omkring, og det har vi desværre allerede oplevet, også i nutiden
Jeg husker en sag for nogle år siden, hvor en lille, nyfødt pige, der blev efterladt ved et busstoppested, blev opdaget ved en tilfældighed. Hun blev reddet, men det var da kun, fordi en person med samvittighed sørgede for det.
Selvfølgelig er jeg godt klar over, at der er blevet mange forskellige metoder til at gøre sig af med en nyfødt, som man ikke ønsker. Det med at "ligge barnet ihjel" skete vist forholdsvis tit, hvis familien bare ikke kunne overskue at få et barn mere.

Noget, der får mg til at tænke på noget helt andet og dog alligevel beslægtet, nemlig den engelske forfatter Charles Dickens, der havde en overmåde frugtbar kone. Så vidt jeg ved, har hverken hun eller han forsøgt sig med drab på nyfødte, men han bebrejdede hende, at hun fødte så mange børn, ganske som om, det var noget, hun gjorde på egen hånd. Hans egen andel i foretagendet "glemte" han belejligt, og det skulle ikke undre mig, om det var den almindelige mening blandt familiefædre, der skulle forsørge 10 børn eller endog flere ....



Ingen kommentarer:

Send en kommentar