torsdag den 14. maj 2020

Uslagtet kød???


Ja, vi elsker dyrebørn, og kalve er nuttede. Det er de faktisk også som voksne, så dyreelskere hader tanken om, at de i stedet for at vokse op til dejlige køer, ender på middagsbordet. 
Eftersom jeg selv er godt på vej til at blive vegetar, kan jeg heller ikke lide at høre om det, der venter disse dyr. Samtidig ved jeg godt, at hvis ikke de blev til mad for os mennesker, så ville vi heller ikke sikre deres liv med foder og anden pasning. Som landet ligger lige nu, så er deres liv afhængigt af vore smagsløg, hvilket er mindre behageligt at tænke på. Derfor gribes man af begejstring ved tanken om "uslagtede kødprodukter", selv om det lyder som den rene science fiction.


Når man ser professor Mark Post fra Maastricht Universitetet gumle på en burger i 2013, så tænker man straks "McDonald og sådan ca. 20-30,00 kr", men nej, dette er en burgerbøf til knap 1,8 millioner danske kroner. Et beløb, der normalt kan skaffe én omkring 45.000 burgere i McDonald eller lignende burgerkæder.
Elvis' burger var den normale slags, der bestod af brød med kød af kvæg samt måske bacon fra en gris. Den var sikkert mægtig lækker, men alt for fedende og derfor ikke et sundt måltid. Alligevel ville mange nok foretrække den frem for den, som professoren gnasker, for der er noget uhyggeligt over kunstige madvarer. De indgår jo som "brændsel" i vores legemer, så er det ikke nærmest unaturligt at spise dem? Umiddelbart føler jeg det samme, men så er der det med dyrene, for jeg kan jo ikke lide tanken om, at de skal myrdes, bare for at mætte os.
Ihhhhhhhh altså ....
Nå, men foreløbig er det uslagtede produkt jo ikke i handlen, så man når vel at vænne sig til tanken, inden det er her. At kødet er lavet af stam- og fedtceller fra kvæg samt er dyrket i et laboratorium, gør det jo ikke nødvendigvis ulækkert, selv om jeg har set den reaktion beskrevet af ivrige kød-spisere.
Man regner med at produktet kan forhandles om et par år, og at en burger så vil koste sådan ca. $ 10.00
....



Ingen kommentarer:

Send en kommentar