torsdag den 14. maj 2020

Kroppe og samfundsstilling


En flot fyr, der dyrker motion er vel et godt skilt udadtil? Virker han ikke med sin styrke og adræthed som en potentielt god forsørger af en portion afkom?
Både og, for nok er fyren her ganske lækker at se på for de fleste kvinder, men der er kommet visse ændringer i idealbilledet af en mand, der rokker ved ham som statussymbol. En mand, der udstråler godt helbred, styrke og foretagsomhed er en potentielt god forsørger, men samtidig er overdreven bodybuilder-fitness og  store muskler blevet devalueret og ses nu som "low class". Alt med måde er løsenet, og de store, "pumpede" overarme passer ikke så godt i de ikke-kropslige erhverv, der bringer masser af penge til familien.

Fremadstræbende, unge mænd med et sundt look, det er sagen! Muskler i overflod passer simpelthen ikke til jakkesæt, og jakkesæt er et symbol på den magt og de penge, som enhver ambitiøs, ung dame ønsker at se sig forenet med, eventuelt gennem et ægteskab.

Jakkesæt, velplejet og lidt oppe i årerne? Jamen kan det blive bedre, når det gælder symbolværdi? Det tror jeg faktisk ikke - medmindre damen selv er en magt-strigle og derfor drømmer om lækre, smækre, unge fyre uden andre tanker i hovedet end tant og fjas.


Måske mest for sjov, men tendensen er der, for nu er forsørgeren ikke længe så vigtig som den rette legekammerat. Hvor en pige på 30 blev anset for gammel og passé, så ligger landet helt anderledes i vore dage. Jeg har ikke glemt den samtale, jeg havde med en bøsseven kort efter Marilyn Monroes selvmord som 35-36-årig. "Nå ja," sagde han, "hun var jo også ved at blive gammel ...."
Hva'be'hva'?!!!!!
Den tankegang passer kun til en mandeverden af magtfulde, mandlige forsørgere og yngre status-koner, der kun er til pynt, og den er vi da heldigvis på vej væk fra.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar