søndag den 17. maj 2020

Firbenede vandalere


Hvad laver den vovse mon i familiens store, flotte urtepotte med en formentlig fin og dyr plante? Tjah, dunkle instinkter leder jo vore kæledyr i besynderlige retninger, så lad os nøjes med at sige, at den tydeligvis er på en hunde-mission, og at den har meget travlt. Hvis man sagde til den, at den er slem og burde skamme sig, så ville den sikkert blive meget forbavset, for sådan ser den det jo ikke selv. Tværtimod lever den op til hensigt og lyst i hundeverdenen.

Nogle skarnsstreger er tydeligvis en leg, og det må man jo tage højde for, når man anskaffer sig et kæledyr. De skal have legetøj, men om det hjælper på vandalismen afhænger af det enkelte dyr. Nogle er og bliver mere interesseret i deres menneskers ejendele, som de morer sig med at flå i stykker "for sjov", medens andre kan nøjes med en sød bamse eller lignende. (Den kan også hurtigt blive forvandlet til en bunke trevler).

Jeg indrømmer, at dyrets vandalisme-gen er dødirriterende, især hvis de får fat på noget, der meget nødig skulle ødelægges, men de er jo nu engang skabt som jægere, så man er naiv, hvis man tror, at deres naturlige adfærd består i at agere "sofapude" for mennesker, der elsker deres bløde pels og nuttede udseende. Faktisk vil jeg mene, at folk, der opfatter kæledyret som en rekvisit, selv er ude om det. Kæledyret har ret til - i hvert fald i et vist omfang - at være det dyr, som naturen har skabt det til at være, og man må indrette sig på det faktum, at det er nødvendigt at beskytte de ejendele, vi sætter så højt, og ikke flippe ud, hvis der skulle ske uheld. Sagen er nemlig den, at det gør der ....




Ingen kommentarer:

Send en kommentar