torsdag den 7. maj 2020

Den ikke-eksisterende Ludvig XVII's efterliv


Ligner denne canadiske gentleman den franske konge Ludvig XVI, der blev henrettet i det henrettelsesinstrument, han selv havde sagt god for, nemlig guillotinen, der blev flittigt brugt under Den Franske Revolution?



Eller hvad med hans dronning, Marie-Antoinette?

For slet ikke at tale om deres søn, den såkaldte Ludvig XVII, der aldrig kom på tronen, men som af royalister regnes for en del af den franske kongerække?
Jeg kan gå med til, at der kan være en svag lighed mellem Ludvig XVI og den canadiske gentleman, men jeg tvivler meget på, at der er anden forbindelse mellem dem end én stor løgn, der imidlertid har interesseret folk i nogle hundrede år, for hvad nu hvis? Det "hvis" brænder de troende nok inde med, for Eleazer Williams (1788–1858), der levede sit liv som en canadisk missionær og lingvist, blev anerkendt af en canadisk-mohawk-familie som søn af et af deres medlemmer, nemlig Thomas Williams. Ikke desto mindre hævdede Eleazar om og om igen, at han - og ingen anden af de mere end 100 andre tronprætendenter - var den ægte, franske Dauphin, der kendes som Ludvig XVII.
Nu var det også uheldigt, at de personer, der blev sat til at bevidne identiteten af det døde drengebarn, der døde af sult som søn af det henrettede kongepar i Temple-fængslet den 8. juni 1795, aldrig så ham i levende live. Sandelig ikke en særlig tilforladelig identifikationsmetode, hvilket blev udnyttet til fulde af diverse lyssky personer, der ønskede at gøre krav på den franske trone.
Grunden til fremkomsten af et rygte om prinsens overlevelse uden for fængslet var såmænd, at hans kvindelige fangevogter senere fortalte nogle nonner, at hun havde smuglet ham ud efter at have sat en anden og ikke spor kongelig dreng ind i hans sted. Meget sært, men næppe en beretning, der kunne verificeres hverken nu eller dengang. Desuden har DNA fra det døde drengebarns hjerte vist, at han var i familie med Marie-Antoinette, hvilket burde lukke munden på alle, der forsøger at betvivle hans identitet .....


https://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/09/pretender-to-frances-non-existent-throne-embroiled-in-succession/?fbclid=IwAR2gXFBHoun9ZveEpbQOs_7W4NJWtb_vHlIsfOJhDUyT1-bLkFHPU-6OTFE

Ingen kommentarer:

Send en kommentar