onsdag den 3. marts 2021

Brydning for Gud og forældreløse børn

Når man ser en mand i sådan en mundering, tænker man måske uvilkårligt på den berygtede, amerikanske morder John Wayne Gacy, der lokkede sine ofre til ved at optræde i klovnekostume, men denne mand er hverken morder eller klovn. Han er faktisk præst i Mexico, hedder Sergio Gutiérrez Benitez (født i 1945) og i stedet for at myrde børn har han været med til at oprette og støtte et børnehjem i 23 år ved at optræde som "lucha libre-bryder" under kunstnernavnet Fray Tormenta. Nu er han pensioneret, men bærer stadig sin maskering, når han udfører sine opgaver som præst.


Det er amerikaneren Jack Black, der spiller Sergio i en film over hans liv, "Nacho Libre"

Inden Sergio blev præst, havde han nogle år med misbrug og alkoholisme, men som yngre havde han elsket to film, "El Toro Tormenta" og "Roementa En El Ring", der fortalte historien om en fattig, mexikansk præst, der støttede eller opretholdt et børnehjem økonomisk ved at deltage i brydning, og de inspirerede ham til selv at blive sekulær præst og bryder. Det børnehjem, han byggede, og hvor der boede 270 børn, hed "La Casa Hogar de los Cachorros de Fray Tormenta".

Der er blevet indspillet to film, der er bygget på Sergio og hans liv: 1) I 1991 kom den franske film, "L'Homme au masque d'or" med Jean Reno i hovedrollen, og 2) i 2006 kom den amerikanske "Nacho Libre" med Jack Black. Senere er han blevet forvandlet til en figur i tegneserien, "Mistico: El Principe de Plata y Oro", hvor han optræder som lærer i brydningens kunst.



en.wikipedia.org/wiki/N...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar