torsdag den 11. marts 2021

Lidt om påvirkning af andre og deres meninger

Ja-ja, små slag, Lao Tzu, for indtil et vist punkt er det faktisk nødvendigt at lytte til andres mening. Om det er nødvendigt at tage sig af den og indrette sit liv efter den er noget andet. Hvad man selv mener bør i hvert fald respekteres både af én selv og af andre. 

Nogle steder - som f.eks. Facebook - har en skrap censur, hvor man kan blive alt lige fra at blive "sat i Facebook-fængsel" til udelukkelse for et billede af Hitler. Det er efter min mening ret overdrevet, medmindre man ligefrem forsøger at udbrede hans ideer. Hans holdning og politik derimod er et historisk faktum, der ikke bør ignoreres, nemlig som advarsel.  

Man hæfter for sin mening, hvis den bliver til agitation og forsøg på indoktrinering. T. Rump vil således aldrig kunne påstå sådan noget som, at "det var for sjov", eller at "han blev misforstået". Dertil har han været for meget fremme med vanvittige og nærmest umodne påstande. Det vil til evig tid være mig en gåde, at nogen har kunnet tro på hans tolkninger af samfundet og dets indretning. At mange ligefrem har opfattet denne fallerede svindler som en "lykkemand", der også kan bringe dem guld og grønne skove, er latterligt. Ikke desto mindre er der mange, der klamrer sig til troen på, at hans egenskaber kan bringe dem det samme, som de er blevet bildt ind, at han har. Han er et eksempel på, at nogles løgne er noget, der kan skade andre.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar