torsdag den 18. marts 2021

Testikler og transplantationer

 

Dr. Leo Stanley (født i 1886) var læge ved San Quentin Prison i Californien. Han blev meget berømt/berygtet for nogle testikel-eksperimenter, han foretog på fangerne. Efter hans opfattelse hang nogle mænds tendens til at begå forbrydelser sammen med lave testosteron-værdier. Hvis det blev tvunget i vejret via en transplantation, ville disse slemme tendenser efter hans mening forsvinde af sig selv. Fidusen ved et fængselsjob for en læge med den slags ideer var, at her var der let adgang til henrettede unge, raske mænds testikler, der f.eks. kunne transplanteres til dem, der manglede det, de havde, men mistede med døden. 


Jeg har set forskellige tal på, hvor mange, der blev udsat for dr. Stanleys eksperimenter, enten med testikel-transplantationer fra henrettede eller indsprøjtninger med bearbejdede og flydende dyre-testikler. Det svinger fra 600 til 10.000, så hvad det end er, var det en betydelig mængde, der blev forvandlet til menneskelige forsøgsdyr. Lægens "bevis" på, at hans operationer var en succes, bestod efter sigende i udsagnet fra en fange, der fortalte, at han følte sig "mere energisk" .....

Fyren i midten er Leo Stanley

 

 San Quentin-lægen Leo Stanley med sin første kone, Romaine Stanley, ca. 1915

Eftersom Leo Stanley opnåede stor berømmelse som kirurg, henvendte forskellige testikel-trængende personer sig for at få operationen. I 1919 hvor morderen Antone Lepara stod for at skulle henrettes, modtog hans kone såleldes et tilbud fra en anonym forretningsmand, der ønskede at købe den dødsdømtes testikler til en transplantation. Han var villig til at betale $10,000 for de snart overflødige legemsdele - hvilket vil sige næsten $150,000 i dagens valuta - og fru Lepara havde to døtre, hun skulle forsørge efter sin mands snarlige død, men hun afslog dog tilbudet, som hun følte var "blodpenge". Det ærgrede den rige forretningsmand, da en transplantation nemt ville kunne finde sted efter henrettelsen, da Leo Stanley jo arbejdede i det fængsel, hvor den dømte sad. At Leo Stanley uden videre brugte den henrettede hr. Leparas testikler efter hans død, siger næsten sig selv.


https://www.sfgate.com/sfhistory/article/leo-stanley-gland-rejuvenation-surgery-14298920.php


https://historyofyesterday.com/the-medical-experiments-that-had-animal-genitals-transplanted-to-humans-dc535e3665ae

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar