søndag den 21. marts 2021

"La Pistolera"

 

Mange fandt Sharon Kinnes mand, James Kinne, en heldig kartoffel, at han havde sådan en køn og charmerende kone. Heldet var dog i virkeligheden ret begrænset, for den 19. marts 1960 fandt man James død med en kugle i hovedet. Stakkels James var ifølge sin kone, Sharon, blevet skudt ved et uheld af deres fælles datter, den 2-årige Danna. Hun havde tit fået lov til at lege med sin fars våben, men denne gang var det altså gået galt - ifølge Sharon. Politiet troede ikke på Sharon, men kunne ikke bevise, at hun løj, eller at hun havde været direkte indblandet i dødsfaldet. 

Kort tid efter fandt Sharon og en af hendes elskere en kvinde ved navn Patricia Jones skudt. Det var noget af et sammentræf, for det viste sig, at den døde kvinde var gift med en anden af hendes elskere, der imidlertid lige havde brudt med hende. Ikke nok med det, men hun var også sidst set på vej ind i Sharons bil, idet hun "havde inviteret hende på en køretur". Dette førte til, at der blev rejst tiltale imod Sharon i 1961 for mordet på Patricia, men hun blev frifundet. Året efter fik hun imidlertid en livstidsdom for mord på sin mand, James Kinne. Dommen blev dog omstødt på grund af procesfejl. Dette skete også anden gang, hun blev anklaget for mordet på James, og tredie gang - dvs. i 1964 - kunne juryen ikke blive enig.  

Inden den fjerde retssag tog Sharon til Mexico, hvor hun minsandten også blev rodet ind i et meget mistænkeligt dødsfald, denne gang på den mexikansk-fødte amerikanske statsborger Francisco Parades Ordonez. Hun hævdede ihærdigt, at det drejede sig om selvforsvar, da hun ville forsvare sig imod Ordonez, da han overfaldt hende for at voldtage hende. En noget sær påstand, da han var skudt i ryggen.


Mexikanerne troede hende da heller ikke, og sagen blev endnu mere interessant, da det viste sig, at Ordonez var blevet skudt med det samme våben, der havde dræbt James. Sært nok havde hun iøvrigt en masse våben med i bagagen, hvilket gav hende tilnavnet "La Pistolera" i Mexico. Atter engang blev hun idømt en fængselsstraf, men i første omgang kun i ti år. Senere blev straffen forlænget med tre år.

 

Da Sharon nu engang er Sharon - også kaldt "verdens heldigste" - så undslap hun imidlertid det mexikanske fængsel under en biografforestilling for de indsatte. Hun er faktisk aldrig blevet fundet siden sin flugt, og jagten på hende er sådan set stadig i gang, hvilket gør den til den længst varende, uafsluttede morder-jagt i USA ....

 

https://discover.hubpages.com/politics/Sharon-Elizabeth-Kinne 

 

Wikipedia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar