lørdag den 13. marts 2021

Karrieremuligheder for et skelet

 

To mænd, hvoraf den ene, nemlig spanieren , Agustin Luengo Capilla (1849-1875), var 2,35 m høj. (Jeg vil skyde på, at den anden er sådan ca. 170-175 cm, for dværg er han ikke). 


Da Agustin døde af knogletuberkulose, 26 år gammel, fortsatte hans "karriere" som udstillingsgenstand. Fordi hans familie var fattig, havde han som 12-årig været nødt til at tilslutte sig  et cirkus, hvor han blev vist frem som en kuriositet. Dette system med folk, der gloede på ham, blev lavet om, men var i princippet det samme. Nu var det ikke længere cirkus-gæster, der blev benovede over det, der havde defineret hans liv lige fra begyndelsen, nemlig hans usædvanlige højde, men museums-besøgende. Ikke noget med en ganske almindelig begravelse til Agustin, for hans skelet havnede på The National Museum of Anthropology i Madrid, hvor det blev fremvist i en udstillingsmontre.

Med sine 272 cm var Robert Wadlow højere end den spanske kæmpe, og der har måske også været nogen endnu højere både før og efter. De fleste har sikkert levet af at vise sig frem, men har næppe kunnet indgå en så fordelagtig aftale som Agustin: han solgte sit lig i levende live til museumsdirektør Pedro Gonzáles Velasco, der skulle betale ham 2.50 pesetas om dagen for at få ret til at erhverve det efter døden. Desværre for Agustin slog knogletuberkulosen ham ihjel i en tidlig alder, så det var begrænset, hvad han fik ud af aftalen, men alligevel, karrieren var sikret i al fremtid ....

 

https://amazing-everything.fandom.com/wiki/Agustin_Luengo_Capilla 
 

Wikipedia 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar