lørdag den 6. marts 2021

Kidnapning af en haj


Eksotiske - og måske også meget sjældne dyr - har længe været en handelsvare. De kan tilhøre mange forskellige arter, have alle mulige størrelser og faconer, om jeg så må sige, lige fra aber til insekter eller øgler. Det er dog sjældent, at det går ud over havdyr som f.eks. en haj, for hvordan skal man dog få fat på en glat fisk i vand samt transportere et dyr, der ånder ved gæller, og som kun kan være ude af vandet et vist tidsrum? 

I 2018 blev der imidlertid begået en dristig kidnapping af hajen miss Helen, der var overmåde populær i det akvarium i San Antonio, hvor hun boede. Inden for sin art var hun vist regnet for en skønhed, og folk kunne i hvert fald lide hende. En af akvariets gæster var så vild med eksotiske havdyr, at han besluttede sig for at begå et dristigt forsøg på at kidnappe Helen. Uheldigvis for ham blev operation haj-tyveri filmet af sikkerheds-kameraer i akvariet, så nok fik han hende, men kun for en vis tid.

Som det ses, har tyven forberedt aktionen godt. Han møder op med to medsammensvorne og har en klapvogn med, som Helen bliver placeret i, "forklædt" som baby. Nu ligner hajer jo egentlig ikke babyer særlig meget, bortset fra at de også kan besidde en vis nuttethed, men det lykkedes altså haj-tyven at løfte Helen op af det akvarium, hvor hun befandt sig, at vikle hende ind i et vådt tæppe og forsvinde med hende i klapvognen. Det blev dog afsløret, hvem han var, og hvor den lille haj opholdt sig.

Direktoren for akvariet havde ellers taget for givet, at Helen var omkommet, men dér tog hun fejl, for tyven havde stor erfaring, når det gælder hav-dyr, og han havde taget sig godt af hende. Hun var blevet inkorporeret i hans samling og lod til at trives, men tilbage skulle hun, og tilbage kom hun. Nu er hendes popularitet steget enormt, hvilket formentlig har gjort hende til et yndet mål for andre fiske-fantikere. Derfor har akvariet anskaffet sig nogle flere hajer af hendes art for at forvirre potentielle haj-tyve. Man kan sige, at Helen skjuler sig blandt artsfæller, der alle ligner hende, men ikke er hende ....

 

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-45016893 

 

https://www.livescience.com/63220-shark-stolen-in-baby-carriage.html 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar