tirsdag den 16. marts 2021

Mor og morder

Når man beskæftiger sig med "mordets anatomi" - dvs. bl.a. motiver og metoder - så ville det være så dejligt nemt, hvis der kun var mandlige mordere, for dem er der nu engang flest af, men sådan fungerer det ikke. Begge køn figurerer nemlig i mordstatistikkerne, men motiverne til mord er dog ofte vidt forskellige. Kvinder ligger f.eks. ikke på lur for at overfalde, voldtage og dræbe mænd. Den slags sex-mordere er der til gengæld mange af blandt mænd, hvad enten deres bytte er børn, andre mænd eller kvinder, så fylder de unægtelig godt i statistikken. 

De motiver, som kønnene kan have til fælles, er almen grådighed: man ønsker mere og mere af noget bestemt. Ofte gælder det noget, man har forventet at få af eller via partneren, men han/hun kan eller vil ikke give en det, man ønsker. Noget af det mest uhyggelige er, når ens myrdede "livsledsager" ikke er en mand eller kone, men ens barn, fordi han/hun er blevet til overs i ens liv. Man myrder, fordi man ønsker at få luft under vingerne. Denne type mordere føler måske oven i købet, at det er deres ret som forælder ....

Sådan var det med Donna Scrivo, hvis søn, Ramsay, blev myrdet af sin mor for at skaffe plads til hendes nye kæreste. Mordet fandt sted i 2014, og dommen på livsvarigt fængsel faldt i 2015, men meget tyder på, at hun havde forsøgt at myrde sin søn et par år før, nemlig ved en mordbrand, hvor huset brændte ned til grunden. At han blev reddet ved den lejlighed - og med kroppen fuld af sovemidler, som hun havde givet ham - var mildt sagt ikke hendes fortjeneste, men det blev han altså. Dermed måtte hun i gang med en ny plan, for væk skulle han, for at hun kunne begynde et nyt liv med sin nye kæreste. Hendes to sønners far var allerede død, og en hel del kunne tyde på, at hun også havde myrdet ham, måske med morfin, fordi han var syg og blev for besværlig.

Ramsay var en sød, men "tung" fyr, som hun ikke bare var mor, men også værge for. Dvs. at hun var bundet til ham på en måde, der ikke er sund for nogen af parterne. Det fortællels, at de skændtes meget, og Ramsays bror, Jason, havde direkte opfordret ham til at flytte væk fra det usunde forhold. Donna var desperat efter at komme videre med sit liv, og Ramsay kunne ligesom ikke få hul på sit, men blev bare hængende i de samme mønstre, som hun fandt så belastende. Noget af det, hun havde forventet af begge sine sønner, var en borgerlig succes, og det havde ingen af dem, men Jason var dog flyttet væk fra hende og havde fået sit eget. 

En uholdbar situation, der endte på frygtelig vis, for i 2014 blev der fundet 12 affaldssække med afskårne legemsdele, og da Donna kort tid inden havde meldt sin søn, Ramsay, forsvundet, var det måske ikke helt unaturligt, at hun påpegede muligheden af, at den døde var hendes søn. Politiet undrede sig dog over hendes mistanke, ikke mindst da den blev bekræftet: det sønderdelte lig var, hvad der var tilbage af Ramsay.

Efter en omfattende politiundersøgelse kunne man fastslå, at flere vidner havde set Donna læsse fyldte affaldsposer af det sted, hvor poserne med ligdele blev fundet. Der var også videooptagelser af hendes køb af den sav, han var blevet skåret op med. Desuden fandt man bl.a. blodspor i hendes og Ramsays fælles bolig, så nettet strammedes mere og mere om den følelseskolde mor, der ikke engang viste nogen reaktion, da hun fik oplyst, at den døde var hendes søn. 

Det endelige bevis kom, da hun i en telefonsamtale med sin søster fortalte, at Ramsay var blevet myrdet af en mystisk sortklædt mand, der havde truet hende med også at dræbe Jason, hvis hun sladrede. Der var så mange selvmodsigelser og tåbelige påstande i denne søforklaring, at hun så at sige dømte sig selv, fordi politiet hurtigt kunne tilbagevise det hele. Dommen på livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse bliver afsonet i The Women’s Huron Valley Correctional Facility i Michigan og er helt igennem velfortjent.

 

 

https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2015/05/18/donna-scrivo-guilty-of-murdering-dismembering-son/27559717/ 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar